Jennifer Aniston je novi obraz letalske družbe iz Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA/Reuters
Jennifer Aniston je novi obraz letalske družbe iz Združenih arabskih emiratov. Foto: EPA/Reuters
Nicole Kidman v kampanji za Etihad Airways. Foto: Etihad

Jennifer je namreč postala nov zaščitni obraz mednarodne letalske družbe Emirates, ki ima sedež v Dubaju. Novico so potrdili tudi pri letalski družbi, niso pa želeli razkriti finančnih podrobnosti. Kljub temu je medijem uspelo priti do podatka, da naj bi Jennifer prejela pet milijonov ameriških dolarjev.

Kampanjo so že posneli, televizijski oglasi in plakati z Jennifer Aniston v glavni vlogi pa naj bi že kmalu zaokrožili po vsem svetu.

Anistonova pa ni prva hollywoodska igralka, ki je sklenila posel s kakšno izmed letalskih družb v Združenih arabskih emiratih. Nicole Kidman je namreč zaščitni obraz letalske družbe Etihad Airways.

Kidmanova razjezila stevardese
Oglas s Kidmanovo je bil lani deležen veliko kritik, ameriški sindikat stevardes je igralki v odprtem pismu očital to, da Etihadova politika do svojega ženskega osebja ni skladna z njeno vlogo ZN-ove ambasadorke za ženske. "Prejšnji mesec, 8. marca, na mednarodni dan žena, ste rekli: "Sanjam o svetu, v katerem imajo vse ženske in dekleta enake priložnosti in pravice." Zdaj je čas, da se držite svojih besed," so zapisali v pismu Kidmanovi. "Še isti teden smo vas zagledali v novi kampanji za Etihad, družbo, za katero so v Wall Street Journalu zapisali, da v primeru nosečnosti odpušča ženske, stevardese pa sili, da živijo malodane v hišnem priporu na zavarovanih območjih. Gre za take vrste razmer, za katere je Apfa že pred desetletji izborila, da so jih v ZDA izkoreninili."

Etihad je očitke ameriškega sindikata zavrnil: "Pri Etihadu Airways smo postali globalni, nagrajeni delodajalec, prav zato, ker cenimo svoje zaposlene in se do njih vedemo dostojanstveno in spoštljivo."