Številke, ki jih tokrat ni obkrožil nihče. Foto: MMC RTV SLO
Številke, ki jih tokrat ni obkrožil nihče. Foto: MMC RTV SLO
Loto mrzlica

Sedmica je bila vredna kar 2,9 milijona evrov - kar bi bil drugi najvišji dobitek v zgodovini Slo- venije. Rekordna sedmica je bila izžrebana leta 2005 in je bila vredna več kot tri milijone evrov, prav toliko pa se je zdaj že nab- ralo v skladu za naslednji krog žrebanja!

Kolikšna je verjetnost, da zadenemo sedmico, je raziskala novinarka TV Slovenija Petra Prešeren, ki pravi, da je vseh mogočih kombinacij več kot 15 milijonov. Pogovarjala se je s Sandijem Klavžarjem s fakultete za matematiko in fiziko, ki razlaga, da ima prav vsaka kombinacija številk isto verjetnost.

To pomeni, da je prav toliko možnosti, da bodo tokrat izžrebane številke, ki so bile izžrebane v predhodnem krogu, kot je možnosti, da bodo izžrebane katere koli druge številke. Ali imate več možnosti za zadetek, če prekrižate številke vašega rojstnega dne, pa lahko izveste v priloženem videu.

Loto je praznoval abrahama
Loto je najbolj priljubljena klasična igra na srečo v Sloveniji. Loterija Slovenije prireja Loto od 3. januarja 1962 naprej, torej že polnih 50 let, sistem 7/39 pa je v veljavi od julija leta 1985. Žrebanja so javna in jih prenaša TV Slovenija vsako sredo in nedeljo zvečer.

Loto mrzlica