Mu bodo tudi tokrat drugi Severni Korejci sledili? Foto: Reuters
Mu bodo tudi tokrat drugi Severni Korejci sledili? Foto: Reuters
Kim Džong Un
Nekateri menijo, da želi tudi s pričesko posnemati svojega dedka in očeta, Kim Il Sunga in Kim Džong Ila. Foto: Reuters

Voditelj se je tako "osvežen" prvič pojavil v sredo, na zasedanju politbiroja centralnega komitega komunistične stranke v Pjongjangu. Tisti, ki so si pozorno ogledali fotografije, so tako opazili, da si je pustil lase rasti, ker pa jih ima počesane nazaj, je njegova pričeska postala precej bujnejša. Najopaznejša sprememba je ob straneh, saj si je lase za ušesi popolnoma pobril.

Nekoliko drugačen je postal tudi Kimov obraz, saj so njegove obrvi mnogo manj opazne, kot so bile še pred časom. Nekateri mediji so tako cinično pripomnili, da se mu je pripetilo tisto, s čimer se sooči vsaka najstnica - da si je obrvi preveč populil.

Fotografija se je seveda hipu znašla na družbenih medijih, ker so ljudje kar tekmovali v duhovitosti opisa voditeljeve nove podobe. Nekdo je tako zapisal, da je njegova pričeska "visoka in čvrsta, a oči se najbolj ustavijo na njej zato, ker se upira gravitaciji, zato vse skupaj spominja na zloščen črn trapezoid". Spet drugi so zanjo našli izraza "surova" in "neukročena", pri CNN-u pa so novi videz označili kar za "pričesko moči" in se vprašali, ali nova pričeska nakazuje tudi spremembo njegove politike in vodenja države.

Seveda se ni zgodilo prvič, da se mnogi muzajo ob Kimovi pričeski. Tako je v preteklosti več frizerskih salonov na reklamni oglas dalo Kimovo fotografijo in pod njo napisalo nekaj v smislu: "Imajo vaši lasje slab dan? Privoščite jim razvajanje", marca lani pa je iz hermetično zaprte države pricurljala novica, da naj bi Kim naročil vsem univerzitetnim študentom, da se ostrižejo točno tako kot on. V državi naj bi bili dolgolasci postavljeni v slabo luč, saj naj bi "spodobna" pričeska narekovala, da lasje niso daljši od petih centimetrov.