Odzvale so se tudi znane Kitajke. Foto: Reuters
Odzvale so se tudi znane Kitajke. Foto: Reuters
Annie Yi
Zadnje čase se pojavlja vse več nenavadnih oblik hujšanja. Foto: Instagram Annie Yi

Papir formata A4 meri 21 cm v širino in 29,7 cm v višino. Promocija hujšanja na tovrsten način se je najprej pojavila na kitajskem družbenem omrežju Weibo, ki je podobno Twitterju. Povzročila je množične objave žensk, ki pred seboj držijo list papirja in s tem kažejo svojo izjemno vitko postavo.

Celo noseča kitajska igralka Annie Yi se je pridružila množični usmeritvi, kjer je z listom papirja povsem skrila svoj nosečniški trebuh. Nekateri uporabniki so zapisali, da je bolj podobna najstnici kot pa odrasli noseči ženski. "Noseče ženske, nikoli ne obupajte," je zapisala.

Promocija izredno nezdravega načina življenja
Pojavile so se mnoge kritike, saj naj bi se na ta način spodbujal izjemno nezdrav način življenja. Tako so ženske začele objavljati fotografije, s katerimi se temu posmehujejo. Študentka iz New Yorka je objavila fotografijo, kjer pred pasom drži diplomo, na drugi pa ogromen poster, za katerim se lahko popolnoma skrije.

Uporabnica Instagrama je list zatlačila v hlače in zapisala, da je njen pas vidno širši od A4-lista papirja ter da ji je za to popolnoma vseeno. "Prišel bo trenutek, ko internetne neumnosti ne bo več mogoče preseči. Zanima me, koliko neumnih izzivov in smernic bo popularnih takrat. Zdaj ženske po celotni Aziji hujšajo samo zato, da lahko pred seboj držijo A4-list papirja in na družbenih omrežjih pokažejo, kako vitke so. Kaj je narobe s svetom? Med zdravjem in konfekcijsko številko je velikokrat velik razpon," je dodala ob fotografiji.