Obleka je bila narejena po zgledu obleke Marilyn Monroe, ki jo je nosila v videospotu za pesem Diamonds Are a Girl's Best Friend. Foto: YouTube
Obleka je bila narejena po zgledu obleke Marilyn Monroe, ki jo je nosila v videospotu za pesem Diamonds Are a Girl's Best Friend. Foto: YouTube

Dražbena hiša Julien's bo ponudila več sto predmetov, med najbolj zaželenimi so očala Johna Lennona, za katera pričakujejo od 20.000 do 40.000 dolarjev, majica Kurta Cobaina, ki jo je nosil na zadnjem Nirvaninem koncertu, in ikonična rožnata obleka, ki jo je Madonna nosila v videospotu za pesem Material Girl (1984).

Na dvodnevni dražbi bosta na prodaj tudi eden izmed slavnih kostumov Elvisa Presleyja in kitara, na katero je nekoč igral. Pri dražbeni hiši predvidevajo, da bodo za kitaro iztržili več kot 30.000 dolarjev, za belo obleko iz usnja pa med 30.000 in 40.000 dolarji.

Obleka, s katero je Michael Jackson nastopal na koncertni turneji Dangerous, bi lahko prinesla več kot 10.000 dolarjev, novega lastnika bosta dobili tudi kitari glasbenika Davida Bowieja in kitarista skupine U2 Davida Evansa, bolje znanega pod vzdevkom The Edge.

Madonnini oboževalci se bodo lahko potegovali za številne pevkine osebne predmete in nekatere znamenite obleke iz videospotov za pesmi Material Girl, Music in American Pie ter za kostume iz filmov Evita in The Next Best Thing. Na dražbi, ki bo 7. in 8. novembra, bo tudi Madonnina poročna obleka iz leta 1985, ko se je poročila z igralcem Seanom Pennom.