Matic Jerman, Anja Strajnar in Peter Močnik bodo poslušalcem predstavili nenavadne in manj znane poklice ter dejavnosti. Foto: Jure Čokl, RTV Slovenija
Matic Jerman, Anja Strajnar in Peter Močnik bodo poslušalcem predstavili nenavadne in manj znane poklice ter dejavnosti. Foto: Jure Čokl, RTV Slovenija

Kakšno je raziskovalno delo antropologa na Papui Novi Gvineji, o čem premišljuje kozmetičarka med depilacijo, kakšne so poklicne skrivnosti kaskaderja ali delovni ritem glasbenika na ladji, kako se gorski reševalec spoprijema s stresom med reševanjem, kako pogosto v resnici šepeta gledališka šepetalka, kako se med nevihto na ladji znajde ladijski kuhar, koliko zasluži čistilec čevljev in kakšno je delo v mrtvašnicah? Prav takšna in še bolj nenavadna vprašanja bodo dobila odgovore.

Pod okriljem urednika razvedrilnega uredništva Radia Slovenija Janka Petrovca oddajo Veselo na delo! pripravljajo Anja Strajnar, Peter Močnik in Matic Jerman, ki se bodo pogovarjali z vrhunskimi profesionalci in čisto navadnimi ljubitelji, odkrivali zgodbe ter se spuščali v neobičajna delovna okolja.

Ob odkrivanju nenavadnih zgodb za poklici in dejavnostmi bodo ustvarjalci oddaje z nekaterimi sogovorniki šli tudi 'na teren', poslušalcem pa zastavljali nagradna vprašanja in jim približali delovni dan svojih gostov. V živih oddajah bodo gostili zanimive sogovornike, poslušalci pa bodo lahko na kvizovska vprašanja odgovarjali po telefonu.

V prvi oddaji so ustvarjalci predstavili raziskovalca, ki se je med svojim delom srečal tudi s pojmom 'ljudožerstvo'. Antropolog dr. Borut Telban, ki je raziskoval navade, običaje in obrede prebivalstva na Papui Novi Gvineji, je tako kot prvi razkril nekaj skrivnosti svojega poklica.