Bourdain je na svojih družabnih omrežjih objavil fotografije sproščenega obeda. Foto: Facebook Anthony Bourdain
Bourdain je na svojih družabnih omrežjih objavil fotografije sproščenega obeda. Foto: Facebook Anthony Bourdain

Anthony Bourdain.

Obama in Bourdain sta s svojo pojavo v restavraciji Houng Lien presenetila precej gostov in mimoidočih, na njunih krožnikih pa se je znašla lokalna specialiteta bun cha - riževi rezanci s svinjino na žaru.

Obama se je ob prihodu rokoval in pozdravil radovedneže, nato pa se je v restavraciji usedel na plastični stol nasproti Bourdaina. Njuno srečanje si bo septembra mogoče ogledati v Bourdainovi oddaji Parts Unknown.

Račun plačal Bourdain
Slavni kuhar je pozneje na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je večerja stala 6 dolarjev (5.37 evra) in da je račun plačal on. Ob tem je objavil fotografijo obroka ter dodal, da je Obama precej spreten z jedilnimi paličicami.

Obisk restavracije sicer ni bil na predsednikovem dnevnem redu. V restavraciji so imeli za tisti večer rezervacije za 50 ljudi in med njimi so bili tudi ameriški diplomati, niso pa vedeli, da bodo imeli priložnost gostiti tudi Baracka Obamo. Lastnica lokala Nguyen Thi Lien je bila tako popolnoma osupla, ko sta v njeno restavracijo vkorakala slavna gosta.

"Njegova prisotnost v naši restavraciji je bila veliko presenečenje za vso mojo družino, ki si ne bi mogla tega nikdar predstavljati, niti v sanjah ne," je povedala za AFP.

Ameriška tajna služba in lokalna policija sta v času "skromnega obeda" v ponedeljek zvečer zaprli vse ulice okoli restavracije Bun Cha Huong Lien.

The President's chopstick skills are on point . #buncha #hanoi

A photo posted by anthonybourdain (@anthonybourdain) on May 23, 2016 at 7:22am PDT