Od kod je pobegnil lev? Foto: MMC RTV SLO
Od kod je pobegnil lev? Foto: MMC RTV SLO

Policisti so prejeli več klicev ljudi, ki so trdili, da so v bližini mesta St Osyth opazili leva. Kar je bilo sprva videti kot slaba šala, se je izkazalo za resnično, zato so ljudi obvestili, naj ostanejo doma, sami pa skupaj s strokovnjaki iz živalskega vrta Colchester Zoo iščejo sledi, ki bi jih vodile do divje živali, poroča BBC.

Več kor 25 policistov in dva helikopterja pregledujejo polja, kjer so leva opazili. Skoraj tako velika uganka kot to, kje je lev, pa je tudi vprašanje, od kod je lev prišel. Sporočili so namreč, da je v bližini pred kratkim gostoval cirkus, iz katerega pa so zatrdili, da lev ni njihov, saj teh živali sploh nimajo. Prav tako naj leva ne bi pogrešal noben živalski vrt.

Sean Williams, ki je z družino na počitnicah v bližini mesta St Osyth, je prek Twitterja sporočil, da je precej zaskrbljen, saj so z njim otroci. Takoj ko so prejeli novico o levu, so se vrnili v prikolico, ki je ne nameravajo zapustiti, dokler leva ne najdejo: "Jutri smo nameravali loviti ribe, vendar zdaj razmišljamo, ali je to pametno," je zapisal Williams.

Domačin Dave Sparks pa je za oddajo ITV News dejal: "Nikoli si nisem predstavljal, da bom slišal, da se tu naokoli potika lev. Vendar med prebivalci ni bilo zaznati nobene panike, le nekaj družin z majhnimi otroki je bilo nekoliko zaskrbljenih."

*Ker leva niso našli, so popoldne iskanje prekinili. Po prekinitvi iskanja je policija sporočila, da so ljudje verjetno videli veliko domačo mačko ali pa divjo mačko.