Bernard Sanders se opredeljuje se za demokratičnega socialista in se zavzema za odpravo krivic, ki izvirajo iz vse večjih razlik v premoženju Američanov. Foto: EPA
Bernard Sanders se opredeljuje se za demokratičnega socialista in se zavzema za odpravo krivic, ki izvirajo iz vse večjih razlik v premoženju Američanov. Foto: EPA

Znani ameriški proizvajalec sladoleda Ben & Jerry's je med ameriško predvolilno kampanjo pristavil svojo skodelico in izdelal nov okus, posvečen Sandersu.

"Trda čokoladna skorja simbolizira oviro na poti do pravega okusa. To potem simbolizira ogromne razlike v premoženju med Američani, pri čemer večina ljudi nima dostopa do "okusa", torej do milijonov ali milijard. Zato je treba oviro, v tem primeru čokoladno, razbiti in se predati užitku mete. Še bolje pa je počakati, da se sladoled omehča in potem vanj vmešati čokolado, da se vse lepo porazdeli," pojasnjuje proizvajalec.

Sladoled so proizvedli v omejenih količinah in ga podarili Sandersovemu volilnemu štabu.

Demokratska javnost mu je naklonjena
Senator iz Vermonta predstavlja glavno grožnjo Hillary Clinton v boju za predsedniško nominacijo demokratske stranke.

Opredeljuje se za demokratičnega socialista in se zavzema za odpravo krivic, ki izvirajo iz vse večjih razlik v premoženju Američanov.

Skupaj z nekdanjo ameriško državno sekretarko Clintonovo je na vrhu anket med demokratskimi volivci, televizija CNN pa je prejšnji teden objavila celo anketo, ki je pokazala, da ima Sanders v državi New Hampshire kar 27 odstotkov prednosti pred Clintonovo. Vodil naj bi s 60 proti 33 odstotkov, kar je tako presenetljiv rezultat, da mu niso verjeli niti v Sandersovi kampanji.

Medije je v večjo pozornost do Sandersa prisililo tudi to, da se njegovih nastopov udeležuje po več tisoč navdušenih volivcev.