Morda pa ima dobitnik že dovolj premoženja, da novega denarja ne potrebuje. Foto: EPA
Morda pa ima dobitnik že dovolj premoženja, da novega denarja ne potrebuje. Foto: EPA

V nedeljo je potekel 60-dnevni rok, v katerem bi moral dobitnik hrvaške loterije z dobitnim lističem prevzeti nagrado v znesku dobrih treh milijonov kun. (Ne)srečnik tega ni storil, zato je zanj denar izgubljen.

Listek vplačan le uro stran od Slovenije
Neznanec je za listek plačal 35 kun oziroma slabih 5 evrov. Poleg lotonapovedi je obenem vplačal tudi Joker napoved (lotka), kar mu je tudi prineslo dobitek. Dobitni listek je bil vplačan 5. junija pet minut čez enajsto uro v Koprivniškem Ivancu. Ta leži na severu Hrvaške v neposredni bližini madžarske meje in je dobro uro vožnje oddaljen od Slovenije.

Hrvaška loterija se je konec julija obrnila na medije s prošnjo, naj srečnež prevzame svojo nagrado. A neuspešno, saj se srečnež, ki je imel boginjo Fortuno v ulici Matije Gubca v Koprivniškem Ivancu na svoji strani, ni oglasil hrvaški loteriji. Tako se je poslovil od zajetne vsote denarja.

Rekord ostaja milijon evrov
Vendar pa to ni osamljen primer. V skladu za nagrade hrvaške loterije je po zaslugi nevestnih dobitnikov v zadnjih letih ostalo približno 11 milijonov kun (1,46 milijona evrov) in nekaj avtomobilov. Kljub veliki vsoti 400.000 evrov pa tokrat ni bil presežen rekord, saj ima tega še naprej v lasti nekdo, ki je pred štirimi leti v središču Zagreba vplačal listek, ki bi mu prinesel 7,7 milijona kun (dober milijon evrov), a ga nikoli ni unovčil.