Kaj menite vi, kako je izvedel trik? Foto: YouTube
Kaj menite vi, kako je izvedel trik? Foto: YouTube

Domiselna ideja za oglaševanje gazirane pijače je v britanski prestolnici pred nekaj dnevi pritegnila veliko pozornosti. Domačini in turisti pa si še vedno belijo glavo in ugotavljajo, kako je kaj takega mogoče. Čarodej in iluzionist Dynamo je namreč lebdel ob avtobusu - noge so mu bingljale v zraku, vozila pa se je dotikal le z eno roko.

Številni so na spletu komentirali, da gre brez dvoma za potegavščino in da je bila roka, s katero se je Dynamo dotikal avtobusa, umetna. Šlo naj bi za roko, narejeno iz kovine, ki je bila pritrjena na avtobus, na njo pa je bil potem pripet tudi čarodej. V številnih komentarjih na spletu opozarjajo, da Dynamo nikoli ne premakne prstov na roki, prav tako pa je sam posnetek dviga in spusta zmontiran, kar naj bi dokazovalo, da se skrivnost trika skriva prav v roki.

30-letni Dynamo s pravim imenom Steven Frayne trika, kot vsak pravi čarovnik, noče razkriti. So pa podobne potegavščine pred njim že izvedli nekateri drugi iluzionisti, na primer Nemec Johan Lorbeer, ki je 'visel' iz različnih zgradb. Posnetka obeh performerjev si lahko ogledate spodaj.