Reševalci so v Ljubljani opravili 86 nujnih prevozov. Foto: BoBo
Reševalci so v Ljubljani opravili 86 nujnih prevozov. Foto: BoBo
Reševalci imeli največ dela zaradi alkohola

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, na internistični prvi pomoči, so v preteklih 24 urah obravnavali 57 bolnikov, od tega 18 ponoči. Po polnoči se sprejeli devet bolnikov, od tega pet takih, ki so zaužili preveč alkohola, a nihče ni bil v smrtni nevarnosti. Pred letom dni so za primerjavo v enakem obdobju obravnavali 82 bolnikov, so sporočili iz UKC-ja Ljubljana.

S pirotehničnimi sredstvi sta se poškodovala dva bolnika. Eden izmed njiju je dobil hudo poškodbo roke in je potreboval večji operativni poseg plastičnih kirurgov. V mavčarni pa so oskrbeli 23 bolnikov.

Od obravnavanih otrok v sprejemno-triažni ambulanti pediatrične klinike UKC-ja Ljubljana jih je v bolnišnični oskrbi ostalo šest, od tega dva zaradi preveč zaužitega alkohola. Dva otroka pa sta po ambulantni obravnavi lahko odšla domov.

Od 86 prevozov, ki so jih opravili reševalci, jih je bilo 16 zaradi poškodb, 14 zaradi zastrupitev, 46 zaradi internistične bolezni, en prevoz nosečnice in devet prevozov krvi.

V UKC-ju Maribor mirno
Mariborski reševalci od četrtkovega večera do novoletnega jutra niso obravnavali poškodb s pirotehničnimi sredstvi in na opazovanje zaradi vinjenosti niso sprejeli nobenega bolnika. Prav tako ni bilo smrtno ogroženih bolnikov, so sporočili iz UKC-ja Maribor.

V tem času so v urgentnem centru pregledali 15 bolnikov in na oddelek za travmatologijo sprejeli eno bolnico.

V Ljubljani zagoreli štirje smetnjaki
Ponoči so gasilci Gasilske brigade Ljubljana pogasili štiri požare v zabojnikih za odpadke, drugače pa je silvestrska noč za njih minila popolnoma mirno, je razvidno iz podatkov Uprave RS za zaščito in reševanje.

Reševalci imeli največ dela zaradi alkohola