Posvojite živali

Posvojite žival: muca Živa, rešena s ceste, išče topel dom

Galerija živali, ki čakajo na novega skrbnika

23. september 2016 ob 15:41
Kranj - MMC RTV SLO

Živa je stara približno pet mesecev, v oskrbo Društva za zaščito živali Kranj je prišla po tem, ko je bila pobrana na odstavnem pasu avtoceste. Zaradi svoje izkušnje je nekoliko plaha, sicer pa zelo umirjena in nezahtevna.

Vajena je mačje družbe, vendar bi bil zanjo bolj primeren dom, kjer bi bila edina mačka v družini. Zanjo iščejo dom z varnimi zunanjimi izhodi. Je sobno čista, zdrava, cepljena in sterilizirana.

Na nov dom v slovenskih zavetiščih in društvih čaka več kot 300 psov, mačk in drugih živali. V Multimedijskem centru RTV Slovenija smo se zato povezali s številnimi zavetišči, društvi in prostovoljci in za vse tiste, ki razmišljate o posvojitvi domače živali, pripravili kratek izbor živali, ki so zdaj na voljo za posvojitev.

Zaželeni odgovorni posvojitelji
Živali, ki se oddajajo, so veterinarsko pregledane, cepljene in očiščene zunanjih in notranjih zajedavcev. Samice so sterilizirane. Nekatere živali so pri začasnih skrbnikih, ki skrbijo za njihovo socializacijo, vedno večji pomen pa vzgoji in socializaciji dajejo tudi zavetišča, kjer poleg veterinarskega osebja za živali skrbijo tudi prostovoljci. Vsaka žival, ki najde začasno zatočišče v zavetiščih ali pri začasnih skrbnikih, ima za seboj (pre)večkrat žalostno zgodbo, zato so zaželeni odgovorni posvojitelji, ki so ji pripravljeni dati topel dom, se z njo ukvarjati in z njo deliti srečo. Zagotovo vam bo vloženo ljubezen in trud vrnila z obrestmi.

Za vse nadaljnje informacije stopite v stik z zavetiščem oziroma društvom, kjer je žival. Zavetišča in društva imajo različne pogoje posvojitve, določene živali pa zahtevajo tudi posebno nego ali kinološko znanje.

Seznam zavetišč in društev najdete v tabeli na koncu galerije.

Fotografije živali, ki iščejo dom, predvajamo tudi na MMC-jevem nočnem Infokanalu, in sicer vsak ponedeljek in petek v poznih večernih urah na TV SLO 1. Zavetišča ali društva, ki želijo objavljati svoje oglase na portalu in Infokanalu, vabimo, da nam pišete na: zivalskiotok@rtvslo.si.

Viri fotografij: Zavetišče Ljubljana, Zavetišče Maribor, Zavetišče Turk, Zavetišče Horjul, Zavetišče Obala, društvo Mačja preja, društvo Hrtji svet, društvo Lajka, Društvo za zaščito živali (DZŽ) Pomurja, Društvo za zaščito živali (DZŽ) Kranj.

Maja Ikanovič Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 2

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • ozi 24. september 2016 ob 20:12
  Prijavi neprimerno vsebino
  ne morm :( žena alergična. bi že dve s ceste spravu ziher. škoda :((
  +2
  0
 • Anar Hija 25. september 2016 ob 21:07
  Prijavi neprimerno vsebino
  Premalo je ozaveščanja o sterilizaciji in kastraciji. Tako ne bomo nikoli dobili te bitke z zapuščenimi živalicami.
  +4
  0
 

Avdio & Video

 • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

 • Varuh pravic živali

 • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

 • Nemški volčji špic

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!