Nov operacijski sistem Tiger je na voljo za 129 dolarjev. Foto: epa
Nov operacijski sistem Tiger je na voljo za 129 dolarjev. Foto: epa
Operacijski sistem Mac OS X - Tiger
Prvi mož Appla Steve Jobs meni, da je Microsoft novosti Tigra uporabil pri svojem novem operacijskem sistemu Longhorn. Foto: epa

Ob napovedani uri so se Applovi navdušenci v vrstah zbirali pred trgovinami, za 129 dolarjev pa je Tiger na voljo v Applovih trgovinah, njihovih franšizah in v Applovi spletni trgovini.

Za najpomembnejšo Tigrovo novost označujejo iskalno tehnologijo spotlight, s katero uporabniki hitreje in bolj natančno iščejo dokumente, elektronsko pošto, slike, glasbene datoteke in ostale podatke po trdem disku svojega računalnika.

Poleg spotlighta Tiger ponuja tudi dashboard, program za lažji dostop do podatkov in programov, kot so vremenske napovedi, borza, spremljanje novic in drugih podatkov prek RSS-a.

Apple obtožuje Microsoft kopiranja
Pred kratkim je novosti svojega novega operacijskega sistema Windows z imenom Longhorn predstavil Applov največji konkurent Microsoft. Prvi mož Appla Steve Jobs se je v odzivu nanj hudoval nad nesramežljivim kopiranjem njihovega Tigra.

Poleg tega pa je hudomušno dejal, da pri Microsoftu, katerega Windowse uporablja 9 od 10 uporabnikov osebnih računalnikov, še kopirati ne znajo hitro. Apple bo uporabnikom ponudil tudi družinski paket softwara za 199 dolarjev, ki bo podpiral pet njihovih računalnikov v eni hiši.