Znanost in tehnologija
slice
S tehnologijo veriženja blokov in "pametjo množic" nad lažne novice
Bodo lažne novice lovili dodatki za spletne brskalnike?, 17. junij 2018 ob 14:35 V boju proti lažnim novicam so se v slovenskem zagonskem podjetju Eventum odločili povezati sodobno tehnologijo veriženja blokov z najstarejšo obliko preverjanja dejstev – pametjo množic.
13
Stari Opportunity za vedno utihnil v "viharju epskih razsežnosti"?
23
17. junij 2018 ob 23:12 Veteranski rover Opportunity se je znašel v veliki peščeni nevihti, ki mu zastira sončne celice. Po 15 letih na Marsu utegne zmrzniti zaradi manka elektrike.
Oleg Korabljov: Ljudje bodo leteli na Mars, a kolonizacija je stvar stoletij
16
15. junij 2018 ob 15:12 Ameriški rover je poskrbel za odkritje, da koncentracija metana v Marsovem ozračju periodično niha.
Bo ponosni lastnici prah z Luninega površja Nasa odvzela?
12
15. junij 2018 ob 15:21 Neka ženska iz ameriške zvezne države Tennessee trdi, da ji je Neil Armstrong pred leti podaril prav posebno darilo. Obdaril naj bi jo z epruveto s prahom z Lune.
Slovenske ceste bo pod drobnogled znova vzel Google
55
15. junij 2018 ob 08:38 Na slovenske ceste se po petih letih vrača ameriški spletni velikan Google, ki bo s posebej prilagojenimi vozili znova fotografiral ulice in ceste ter s tem posodobil prve posnetke, ki so dostopni v ...
Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ... Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73
Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
197
Bi zmogli teden brez zaslonov? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je pripravilo pobudo za teden brez zaslonov. V izbranem tednu bodo starši in otroci prosti čas preživeli brez televizije, tablic, prenosnih telefonov.
11
Video- in avdioznanost: Bi se raje odpovedali mezincu desnice kot pametnemu telefonu? Antropologija je deležna mnogih predsodkov in stereotipov, a njen pomen vse pogosteje prepoznavajo visokotehnološka podjetja. Kaj pa je njen pomen?
12
Rover na Marsu našel organske spojine Nasin robotski laboratorij Curiosity je na Marsu našel številne organske spojine. Ne le to, skozi leta zaznava periodično nihanje metana v atmosferi.
61
Znanstveniki: Pomembno srečanje bi se moralo začeti s kavo Kava si je v zadnjih letih prislužila naziv superživila, do zdaj so znanstveniki ugotovili, da ščiti pred rakom, preprečuje diabetes, čisti ožilje in krepi spomin, a to še ni vse, po ugotovitvah ...
18
Če bi radi dlje živeli, hodite hitreje Če človek hitro hodi, bo morda dlje živel, so ugotovili avstralski znanstveniki. Že hoja s povprečno hitrostjo lahko zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt za 20 odstotkov.
18
Facebook znova prelomil obljubo in zlorabil zasebnost uporabnikov Facebook je potrdil, da ima s kitajskimi podjetji, med njimi s Huawejem, sklenjen dogovor o izmenjavi podatkov, da bi izboljšali uporabniške izkušnje na telefonih.
43
SpaceX preložil turistične polete okoli Meseca Ameriško zasebno vesoljsko podjetje SpaceX turistov letos še ne bo poslalo na potovanje okoli Lune, kot je bilo predvideno, ampak šele sredi prihodnjega leta ali celo kasneje.
27
Preglovi nagradi za raziskovanje prirojene imunosti in organskih polprevodnikov Na Kemijskem inštitutu so razglasili letošnja prejemnika Preglove nagrade za izjemne dosežke. To sta Mojca Benčina s Kemijskega inštituta ter Gvido Bratina z Univerze v Novi Gorici.

Na testu
link
Na testu: Podhranjeni velikan – Huawei Mate 10 Lite
15
18. december 2017 ob 07:53 Serija Huawei Mate po navadi ponuja zelo dobre telefone za razmeroma ugodno ceno, vsaj v primerjavi s konkurenco. A časi se spreminjajo.
Več novic ...
Izbor
Izjava dneva
link
Borut Pahor
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo