Znanost in tehnologija
slice
Pri moških v razvitem svetu hitro upada število semenčic
Vzrok za negativni trend neznan, 25. julij 2017 ob 20:36 Število semenčic pri moških iz Evrope, Severne Amerike in Avstralije se je v zadnjih 40 letih razpolovilo, kaže mednarodna znanstvena raziskava.
169
 • V t. i. tretjem svetu teh težav ni
 • Slovensko zagonsko podjetje Zemanta prevzel ameriško-izraelski Outbrain
  34
  25. julij 2017 ob 18:08 Svetovna platforma za priporočanje kakovostnih vsebin Outbrain je z včerajšnjim podpisom pogodbe postala lastnica slovenskega startupa Zemanta.
  Spopad tehnoloških velikanov: "Neodgovorni" Musk proti "omejenemu" Zuckerbergu
  35
  25. julij 2017 ob 16:57 Tehnološka velikana Elon Musk in Mark Zuckerberg sta se zapletla v precej razvnet spor glede umetne inteligence (AI).
  Zaposleni bodo dobili mikročipe za odpiranje vrat in prijavo v računalnik
  205
  25. julij 2017 ob 09:02 Neko podjetje iz Wisconsina bo zaposlenim v roko vstavilo mikročip v velikosti riževega zrna, s katerim bodo delavci odpirali vrata, se prijavili v računalnik in nakupovali hrano.
  Vlada je znanost opredelila za svoje prednostno področje
  18
  24. julij 2017 ob 21:42 Vlada se zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je znanost opredelila za svoje prednostno področje, so po srečanju s predstavniki s področja znanosti in visokega šolstva sporočili iz ...
  Kako "posoditi" oči slepim in slabovidnim Vsak lastnik pametnega telefona lahko slepim in slabovidnim pomaga prek danske aplikacije Be My Eyes. Ta prenaša videoklice med slepimi in prostovoljci, ki "posodijo oči", ko je to potrebno.
  7
  Epigenetika: od staršev podedujemo več kot le gene Smo več kot zgolj vsota svojih genov.
  34
  Armstrongovo torbo za Lunin prah prodali za 1,8 milijona dolarjev Torbo, v kateri je ameriški astronavt Neil Armstrong zbral prve vzorce prahu z Lune, so v četrtek na dražbi v New Yorku prodali za 1,8 milijona dolarjev oziroma 1,55 milijona evrov.
  14
  Policija prevzela nadzor nad spletnima tržnicama na temnem medmrežju Ameriški in evropski policisti so sporočili, da so po obsežni mednarodni preiskavi zaprli dva izmed največjih spletnih trgov na temnem medmrežju, poznanih po preprodaji mamil, orožja, škodljivih ...
  8
  Ljudje in psi bi lahko imeli skupno gensko osnovo za družabno vedenje Raziskovalci so identificirali genske spremembe, ki so povezane s človeku naklonjenim vedenjem psov, in domnevajo, da bi lahko ljudje in psi imeli skupno gensko osnovo za družabno vedenje.
  15
  V ZDA bodo na prosto izpustili 20 milijonov okuženih komarjev Ameriško podjetje za bioznanost Verily, ki tako kot Google sodi pod okrilje giganta Alphabet, namerava na prosto izpustiti okoli 20 milijonov komarjev, okuženih z bakterijo, ki naj bi iztrebila ...
  78
  Netflix v zadnjem četrtletju pridobil 5,2 milijona novih naročnikov Spletni medij Netflix je v ponedeljek presenetil analitike Wall Streeta z rastjo števila naročnikov v četrtletju od aprila do junija, saj jih je nabral 5,2 milijona oziroma dva milijona več od ...
  28
  Na testu: Povrnjeni prestiž – Sony Xperia XZ Premium Sony se kar nekako ne more izvleči iz trenutnega položaja na trgu mobilne telefonije, kjer ga uporabniki skoraj ne poznajo več.
  23
  Odkrili najmanjšo (znano) zvezdo vesolja Britanski astronomi so odkrili zvezdo, ki je komajda večja od Saturna in vsebuje le nekaj odstotkov mase Sonca. Vseeno pa je je skupaj dovolj, da staplja atome in sveti.
  24
  Na opustošeni atol Bikini se vrača življenje Znanstveniki so presenečeni, kako odporen je morski živelj.
  54

  Na testu
  link
  Na testu: Povrnjeni prestiž – Sony Xperia XZ Premium
  23
  17. julij 2017 ob 06:23 Sony se kar nekako ne more izvleči iz trenutnega položaja na trgu mobilne telefonije, kjer ga uporabniki skoraj ne poznajo več.
  Več novic ...
  Izjava dneva
  link
  Andreja Katič
  27. julij 2017 ob 21:29 Ko pa je treba strniti moči in izboljšati njihov položaj, pa imamo vedno težave in nasprotovanja posameznih ministrstev.
  Več novic ...
  Kazalo