Težko prigarana zmaga nad Belorusijo Sloveniji še daje upanje, da se prebije v četrtfinale. Foto: Reuters
Težko prigarana zmaga nad Belorusijo Sloveniji še daje upanje, da se prebije v četrtfinale. Foto: Reuters
Izjavi Urbana Lesjaka in Jureta Dolenca po tekmi Slovenija - Belorusija

Slovenija je na SP-ju v Egiptu premagala Belorusijo z 29:25 in bo v drugi del prvenstva, kjer jo do četrtfinala čakajo še tri ovire (Severna Makedonija, Švedska in Egipt), odnesla dve točki. Roko na srce – če bi Slovenija danes igrala z velesilo, kot je Danska ali Francija, bi ob taki igri v prvem polčasu zaostajala preveč, da bi lahko še upala na uspeh. Toda že do odmora so Slovenci s trdno obrambo nadomestili šest golov zaostanka in v drugem polčasu ob odličnih obrambah Urbana Lesjaka in pravi energiji držali prednost nekaj golov.

Sorodna novica Slovenci splezali iz globoke luknje in z obrambami Lesjaka strli Beloruse
Dean Bombač (začel je na levem zunanjem položaju) še ni pravi, v prvem polčasu je izgubil veliko žog, je pa na koncu dosegel enega pomembnejših golov. Foto: EPA
Dean Bombač (začel je na levem zunanjem položaju) še ni pravi, v prvem polčasu je izgubil veliko žog, je pa na koncu dosegel enega pomembnejših golov. Foto: EPA

"Čeprav smo zaostajali za šest golov, smo se borili. Bil je to drugačen pristop kot na tekmi z Rusijo, verjeli smo in čakali svoje minute. Borili smo se do konca tako v obrambi kot v napadu. Urban Lesjak je bil odličen. Skratka, precej boljša tekma, a še zdaleč od tega, da bi bila popolna. To, kar smo danes videli na igrišču, to je Slovenija, na takšen način je treba nadaljevati, tako je treba predstavljati barve Slovenije. Ni nam bilo lahko, naložili smo si dodaten pritisk, a večinoma smo znali vedno obvladati takšen pritisk," je povedal Jure Dolenec.

Šibkih točk je bilo sicer kar nekaj, priznava Dolenec: "Izgubili smo nekaj žog. Kadar strelci niso v najboljši formi, v napadu preveč 'štrikamo' in poskušamo najti različne rešitve. Zagotovo pa nismo najboljši v igri na postavljeno obrambo."

Podobno ugotavlja junak tekme Urban Lesjak: "Imeli smo veliko težav, a smo vztrajali pri svoji igri – trdni obrambi in hitrih protinapadih. Pri postavljeni obrambi imamo težave. V drugem polčasu se je videlo, da uživamo v vsakem golu. V Kairo gremo z dvema točkama, a imamo svojo kakovost in naj nas ta zanos vodi do novih zmag."

Drugi del prvenstva, v katerem se bodo reprezentance borile za vstop v četrtfinale, bo Slovenija v sredo začela s tekmo proti Severni Makedoniji (ob 20.30), v petek jo čaka Švedska (18.00) in v nedeljo gostitelj svetovnega prvenstva Egipt (18.00).

Lesjak zaklenil vrata in omogočil Slovencem preobrat
Zadnje tri minute tekme Slovenija - Belorusija