Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno z Egiptom (25:25). Foto: EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca je igrala neodločeno z Egiptom (25:25). Foto: EPA

Kapetan je po tekmi v pogovoru za Televizijo Slovenijo podal oceno SP-ja, ki se je za slovensko izbrano vrsto končal veliko hitreje, kot so želeli in upali.

"Pri oceni današnje tekme bom precej političen, rad bi marsikaj rekel, pa vem, da ne smem, in se bom ugriznil v jezik," je naprej povedal Dolenec. "Čestital bi vsem fantom za današnji boj. Ostali smo brez treh igralcev, še marsikdo je igral z drisko, želodčnimi težavami. Dali smo vse, kar smo imeli danes. Žal so nas pokopale neke neumnosti v drugem polčasu, naše in še od koga drugega. Še enkrat bom poudaril, dali smo vse od sebe, borili smo se, s ponosom sem kapetan te ekipe. Mislim, da smo lepo zastopali barve Slovenije, žal pa nam je zmanjkalo kanček športne sreče že od dneva pred tekmo naprej, da bi bili danes sposobni narediti več."

Sorodna novica Slovenci v črnih minutah zapravili vstopnico za četrtfinale

Nadaljeval je: "Zagotovo se pozna, če pol ekipe dan pred tekmo in na dan tekme preživi na stranišču, če trije sploh ne morejo priti na tekmo, če eden ostane v slačilnici in med ogrevanjem bruha itn. Zgodilo se je nam, Hrvatom, Dancem in še marsikomu, malo je čudno vse skupaj ... Ne bom tukaj iskal izgovorov."

Slovenijo je zmago stala tudi slaba igra z igralcem več, kar je izpostavil tudi Dolenec: "Res smo dobro odprli tekmo, se borili, lepo zastopali barve Slovenije, ampak pokopalo nas je slabih pet minut. S tem smo dali možnost, da so v ospredje stopile tudi neke druge sile, o katerih pa, kot sem že rekel, ne bom govoril. Za to smo si krivi sami, saj se nam dejansko tiste tri, štiri minute, ko smo prejemali zadetke na prazen gol, v bistvu pa imeli v napadu igralca več, preprosto ne bi smele zgoditi, a so se nam, žal, to je to od nas."

Dolenec pa že pogleduje naprej, proti kvalifikacijam za olimpijske igre. "Mislim, da smo rastli čez prvenstvo, da vse skupaj ni bilo tako slabo, ampak preprosto ni bilo dovolj. Na koncu se nam pozna poraz iz prvega dela, pozna se nam, da dvakrat nismo znali zaključiti tekme v svojo korist ..." Dolenec pa že zre v prihodnost: "Kmalu pa nas čakajo že novi izzivi, še pomembnejši bom rekel, najpomembnejši v tej sezoni, kvalifikacije za olimpijado, in treba je dvigniti glave, analizirati, kaj je bilo narobe ... Na polno naprej, s takim pristopom bo gotovo že prihodnjič precej boljše."

Izjava Jureta Dolenca po tekmi Slovenija - Egipt

Vranješ: Mislim, da imamo ekipo za četrtfinale
Tudi vidno razočarani selektor Slovenije Ljubomir Vranješ je v prvem odzivu izpostavil zdravstvene težave, s katerimi se je spopadala reprezentanca: "Kaj naj rečem? Mislim, da so fantje opravili neverjetno delo. Situacija je bila, kakršna je bila pred tekmo, imeli smo osem igralcev, ki so naenkrat imeli težave s trebuhom. Nekateri niso mogli igrati, nekateri so se borili ..." Ali bi kaj storil drugače, če bi še enkrat igrali tekmo, pri rezultatu 15:11? "Naredili smo zelo preproste napake v tistem trenutku v igri 6:5, morali bi v tej situaciji igrati bolje. Imeli smo priložnosti za zmago, a danes ni bil dan. Mislim, da bi morali zmagati, če bi bilo normalno. Izgubili smo eno tekmo na turnirju in to ni dovolj za četrtfinale."

Na vprašanje, ali je neuspeh, ker Slovenija ni napredovala v četrtfinale, je odgovoril: "Mislim, da imamo ekipo za četrtfinale. Mislim, da smo odigrali super prvenstvo. Igrali smo, kot je treba."

Izjava Ljubomirja Vranješa po tekmi Slovenija - Egipt

Janc o sojenju: Kdor se spozna na rokomet, je videl
Dean Bombač
je v pogovoru za Val 202 najprej čestital soigralcem za veliko željo in boj: "Vsi vemo, kaj smo prestajali zadnjo noč in zadnji dan – tri četrt ekipe je bilo okužene ... Nimamo kaj, pokazali smo karakter, borili smo se, lahko gremo dvignjenih glav domov. Egiptovski dan je bil z vseh strani, lahko tudi povemo, od sodnikov naprej. Tako je v življenju, treba je dvigniti glave in iti naprej!"

Blaž Janc ni želel komentirati sojenja, le pomenljivo dejal: "Kdor se spozna na rokomet, je videl." Dodal je, da je celotna ekipa dala vse od sebe: "Vsi si lahko pogledamo v oči, si rečemo, da smo dali vse od sebe, in gremo z dvignjeno glavo naprej!"

Slovenija kljub izenačenemu rezultatu ostala brez četrtfinala