Lani je osvojila dve zlati olimpijski medalji. Foto: www.alesfevzer.com
Lani je osvojila dve zlati olimpijski medalji. Foto: www.alesfevzer.com

Ena najboljših slovenskih smučark skakalk je nesrečno padla v prvi seriji zadnje tekme silvestrske turneje. 27-letnico so prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so bile opravljene dodatne preiskave.

Sorodna novica Eva Pinkelnig dvignila zlato sovo, Nika Križnar peta, Uršo Bogataj po padcu odpeljali v bolnišnico

Okreva v domači oskrbi
Začetno zdravljenje bo potekalo nekirurško z imobilizacijo, pozneje pa bo potrebna še operacija. Skakalka je sicer že v domači oskrbi in se počuti dobro.

Pingelnig je zabolelo srce
Po tekmi je najboljše želje Urši poslala tudi zmagovalka silvestrske turneje Eva Pinkelnig, ki je za Val 202 povedala, da jo je ob pogledu na poškodovano kolegico zabolelo srce.

Po Pekingu zmagala še trikrat
Urša Bogataj
je enkrat sicer že dobila hujšo poškodbo kolena, a na drugi nogi. Lani je imela daleč najboljšo sezono v karieri. V Pekingu je osvojila dve zlati medalji, med drugim je bila najboljša tudi na posamični tekmi, čeprav predtem ni dobila niti ene tekme med elito. Po igrah je dobro formo nadaljevala tudi v svetovnem pokalu, kjer je nanizala tri zmage, sezono pa je končala na skupnem tretjem mestu.

Sorodna novica Urša Bogataj: To so bile moje zadnje olimpijske igre

To zimo enkrat na zmagovalnem odru
Nove sezone sicer ni začela najbolje, saj je v svetovnem pokalu na devetem mestu. Edine stopničke je osvojila v Titiseeju, kjer je bila tretja. Po igrah v Pekingu je povedala, da so bile to njene zadnje olimpijske igre.

Planica bo kmalu gostila svetovno prvenstvo
To je velik udarec za slovensko izbrano vrsto, ki bo naslednji mesec nastopila na domačem svetovnem prvenstvu v Planici.