Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 24. jan. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 24. jan.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

07:50
Novinarska konferenca Antona Gradiška z Instituta Jožef Stefan o maskah

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Lendván is elkezdődött a koronavírus elleni oltás;
- megtekinthető a Lendvai község új Területrendezési terve;
- a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ 2021-es tervei;
- a 2021. évi Naptár;
- a Lindua folyóirat új száma;
- Egészségünkre!: a D-vitamin.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- tudi v Lendavi začeli cepljenje proti koronavirusu;
- razgrnjen nov Prostorski načrt Občine Lendava;
- načrti Knjižnice in kulturnega centra za leto 2021;
- letopis Naptár za leto 2021;
- nova številka revije Lindua;
- rubrika Na zdravje!: vitamin D.

Kedves Nézőink, ma a Határtalan című adásunkat láthatják. A tartalma:

- Magyar házat és tiszteletbeli konzulátust avattak Fiumében (Drávatáj magazinműsor);
- Pro Architectura díj Magyarország Lendvai Főkonzulátusa épületének rekonstrukciójáért (Lendvai Tévéstúdió);
- Face to Face – fotókiállítás (Erdélyi Magyar Televízió);
- Jagica Éva tollfestményei (Újvidéki Televízió);
- a járvány pszichés hatásai (Szombathelyi Televízió);
- a hidegvizes terápia (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- kézműves technikával készült kolbászok (Keszthelyi Televízió).

Drage gledalke in gledalci, danes si lahko v oddaji Brez meja ogledate naslednje prispevke:

- slovesno odprtje Madžarske hiše in častnega konzulata na Reki;
- nagrada Pro Architectura za obnovo stavbe Generalnega konzulata Madžarske v Lendavi;
- odprtje fotografske razstave Face to Face;
- slike na perju Éve Jagica;
- vpliv epidemije koronavirusa na duševno zdravje;
- terapija z mrzlo vodo;
- z rokodelsko tehniko izdelane klobase.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a magyar kultúra napja alkalmából idén is kiosztották a Zala György kulturális díjakat;
- a magyar himnusz története;
- Dr. Bence Lajos Egyszer én is című novelláskötete;
- Ízes Muravidék: a gombaleves.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- ob dnevu madžarske kulture tudi letos podelili nagrade Györgya Zale za kulturo;
- zgodovina madžarske himne;
- Enkrat tudi jaz - knjiga novel dr. Lajosa Benceja;
- rubrika Okusi Prekmurja: gobova juha.

Dnevni red seje:

1. Zakonitost delovanja Računskega sodišča Republike Slovenije z vidika integritete in avtonomije članov Računskega sodišča Republike Slovenije

5. januarja se je tudi na Koroškem začelo cepljenje proti covidu-19, najprej v domovih za ostarele. Za televizijsko oddajo smo se pozanimali, kaj o cepljenju menijo zdravstveni strokovnjaki in kakšen je odnos do cepiva med prebivalstvom.
Matevž Grilc bo prejel 42. Tischlerjevo nagrado za življenjsko delo na narodnopolitičnem področju in zavzemanje za samostojno politično gibanje med koroškimi Slovenci. Nagrado podeljujeta Krščanska kulturna zveza in Narodni svet koroških Slovencev kot najvišje priznanje obeh organizacij. Slavnostna podelitev je zaradi pandemije preložena in bo, ko jo bodo v neokrnjeni obliki dopuščali ukrepi za zajezitev koronavirusa.
Biatlonka Dunja Zdouc iz športnega društva DSG Sele je trenutno v najboljši formi, odkar tekmuje v svetovnem pokalu. Na vseh letošnjih nastopih se je 27-letna Radišanka uvrstila med najboljših 40 tekmovalk. Za Liso Hauser je Dunja Zdouc številka dve v avstrijski ekipi.
Ribniška suha roba je leta 2017 vzbudila zanimanje urednika oddaje, ki se je ustavil pri sosedih. V 1492., letu odkritja Amerike, se s cesarskim patentom Friderika III. trgovanje s suho robo močno razmahne.
http://slovenci.orf.at

Tokratni gost je priznani slovenski arhitekt Aljoša Dekleva. Voditeljica Barbara Ferluga se z njim pogovarja o pojmu prostora, druženju v različnih prostorih in pomenu, ki ga ima prostor v delovnem okolju ter v prostem času. V prispevkih dijakinja Ilaria Vecchiet, študentka Klara Ukmar in zgodovinar Borut Žerjal.

Istrska jezikovna zapuščina je zelo obsežna, o čemer pričajo tudi njene pestre narečne različice. Pravljica je v istrobeneščini »štorja«, je »fjaba« in je »prauca«. Istrska dialektologinja, izredna profesorica na Univerzi na Primorskem, dr. Suzana Todorović, že desetletja raziskuje, kje »štorja« preide v »fjabo« in kje »fjaba« v »prauco«. Izsledki njenih raziskav so zajeti v številnih znanstvenih monografijah, pa tudi v izčrpnem dvojezičnem Istrobeneškem jezikovnem atlasu severozahodne Istre. V tokratni oddaji se bomo z dr. Suzano Todorović sprehodili po njeni univerzitetni poti, prodornem raziskovalnem delu in istrski narečni zapuščini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dnevni red seje:

1a. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 31. 12. 2019

1b. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 31. 3. 2020

1c. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 6. 2020

1d. Poročilo o izvajanju nalog, ki jih ima družba D.S.U., d. o. o., na podlagi Zakona o zaključku lastninjenja in privatizaciji pravnih oseb v lasti Slovenske razvojne družbe (ZZLPPO) po stanju na dan 30. 9. 2020

12:15
Novinarska konferenca generalne direktorice direktorata za javno zdravje Vesne Kerstin Petrič o testiranju učiteljev

Ponedeljkove oddaje Dober večer nikar ne zamudite. Naš gost bo zdravnik, ki so ga njegovi pacienti v minulem letu izbrali za naj štajerskega družinskega zdravnika. Pa to je le eno od priznanj, ki so jih doktorju Gregorju Drnovšku namenili njegovi pacienti. Že 40 let rešuje njihove težave. Pri tem ne šteje minut, ko so v ordinaciji, in tudi let svojega dela ne šteje, ker je njegov poklic njegovo poslanstvo, pravo plačilo pa so zadovoljni pacienti. Dr. Gregor Drnovšek v oddaji Dober večer, v ponedeljek ob 20-ih na Televiziji Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Silvana Sakside ob 9.05,

b) zaslišanje priče Nataše Fikfak ob 10.30,

c) zaslišanje priče Darka Žiberne ob 13.30 uri.

17:00
Novinarska konferenca predsednika vlade Janše o aktualnem stanju glede covida-19

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Silvana Sakside ob 9.05,

b) zaslišanje priče Nataše Fikfak ob 10.30,

c) zaslišanje priče Darka Žiberne ob 13.30 uri.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

20:50
Izjava direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka ob obisku Zdravstvenega doma Kranj

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

21:00
Odkrito, ponovitev

Dnevni red seje:

1. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

2. Sklep o razglasitvi Hezbolaha kot teroristične organizacije

3. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije o delu na domu, 1996 (Konvencija MOD št. 177) (MKDD)

4. Pobuda za sklenitev Protokola o spremembah Sporazuma med pogodbenicami Konvencije o policijskem sodelovanju v jugovzhodni Evropi o avtomatizirani izmenjavi podatkov o DNK, daktiloskopskih podatkov in podatkov iz registrov vozil

5. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

6. Razno

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Marjetke Štefančič ob 9.05,

b) zaslišanje priče Jane Štefančič ob 10.30,

c) zaslišanje priče Stojana Lozarja ob 12. uri.

2. Dogovor o delu (zaprto za javnost)

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov