Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Sob, 30. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

08:20
Nagovor predsednice Evropskega parlamenta Roberte Metsola poslankam in poslancem Državnega zbora, 26. 3. 2024, posnetek, ponovitev

Dnevni red seje:

9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (ZRLI-F), druga obravnava

10. Predlog zakona o izvajanju Uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev (ZIUETDS), druga obravnava

11. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B), druga obravnava

19. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o Predlogu energetskega zakona

21. Mandatno-volilne zadeve:

a. Predlog za imenovanje generalne državne tožilke

b. Predlog sklepa o razrešitvah in imenovanjih predsednika in podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine (ZJRS-B), druga obravnava

2. Razno

Razstava »Rožnarce in cvetličarstvo na Proseku in Kontovelu« je ljubeč poklon večkrat pozabljenemu stoletnemu poklicu.
O tem s Sašo Ban in Ksenijo Majovski. Pričakujemo vas v S-prehodih.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: Darko Muženič ob 14. uri,

b) zaslišanje priče: Joško Kadivnik ob 15. uri.

Slovenska sodišča odločajo o tem, ali bodo odobrila tožbe zoper telekomunikacijske operaterje, ki jih je vložilo Vseslovensko združenje malih deležnikov. Družbam Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T2 očitajo, da so v zadnjih šestih letih večkrat zvišale cene naročniških paketov, pri tem pa niso navedle razlogov za to. Pri združenju ocenjujejo, da so s tem potrošnike, ki so v podrejenem položaju, oškodovale za skupaj več kot 250 milijonov evrov. Več o tožbah in o tem, kako lahko pri njih sodelujejo uporabniki telekomunikacijskih storitev, pa tudi o tem, kako vse skupaj komentira nadzornik, tj. Agencija za komunikacijska omrežja.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Sporno poslovanje predsednika Vlade dr. Roberta Goloba prek podjetja Star Solar z državno energetsko družbo Borzen – nadaljevanje obravnave

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokaza:

a) zaslišanje priče: Bor Čulibrk ob 14. uri,

b) zaslišanje priče: Ana Kezele Abramovič ob 15. uri,

c) zaslišanje priče: mag. Inga Turk ob 16. uri,

č) zaslišanje priče: Vesna Planinšič Kolar ob 17. uri.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah Zakona o volitvah v državni zbor (ZVDZ-G), skrajšani postopek

Dnevni red seje:

1. Potrditev zapisnika 14. redne seje Državnega sveta Republike Slovenije

2. Pobude in vprašanja državnih svetnic in svetnikov

3. Predlog Mnenja k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI-B)

4. Predlog Mnenja k Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B) - druga obravnava

5. Predlog Mnenja k Strategiji prilaganja Slovenskega čebelarstva na podnebne spremembe za obdobje 2023-2030

6. Predlog Sklepa k Zaključkom posveta Slovenska hrana v javnih zavodih

7. Predlog Sklepa k Zaključkom posveta Izzivi psihoterapije v slovenskem prostoru – različni pogledi, skupne rešitve

8. Predlog Sklepa o imenovanju predstavnika Državnega sveta v Statistični svet Republike Slovenije

9. Predlog Poročila o delu Državnega sveta za 2023

10. Predlog Zahteve za odreditev parlamentarne preiskave za ugotovitev in oceno dejanskega stanja za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma, da so domnevno posredno ali neposredno vplivali na negospodarne ali protipravne odločitve podjetja GEN-I, d.o.o., ki so vodili v finančno izčrpavanje podjetja GEN-I, d.o.o., da so domnevno zlorabili svoj položaj, oškodovali državno premoženje ter izvajali politični pritisk na preiskavo kaznivih dejanj v zvezi s prevzemom in poslovanjem družbe STAR SOLAR d.o.o. in poslovanjem družbe BORZEN, d.o.o., da je domnevno prišlo do nezakonitega financiranja politične stranke GIBANJE SVOBODA, volilne kampanje politične stranke GIBANJE SVOBODA za redne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije leta 2022; in za morebitno spremembo zakonodaje, ki ureja področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma, financiranja političnih strank, financiranja volilne kampanje, ustanavljanja in lastninsko-upravljavsko ureditev izdajateljev medijev ter financiranja izdajanja in delovanja medijev v času volilne kampanje - nadaljevanje obravnave

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov