Razstava o zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu 1984. Foto: BoBo
Razstava o zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu 1984. Foto: BoBo

Razstava prikazuje razvejanost iger, kaj vse so pomenile ne le za tedanje športnike, ampak tudi za celotno takratno Jugoslavijo. Razstava nam pripoveduje številne zgodbe o tem, kako so igre doživljali gledalci in navijači. Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije in agencije Sport Media Focus sta se Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije in Muzej športa povezala v razstavnem projektu, ki je namenjen predvsem zaznamovanju 40-letnice olimpijskih iger, odstira pa tudi spomin na poznejše olimpijske igre, na katerih so slovenski športniki osvajali medalje.

Na razstavi je med drugim rekonstruirana tipična dnevna soba tistega časa s televizijskim sprejemnikom, na katerem je mogoče spremljati Frankovo veleslalomsko vožnjo proti prvi "naši" olimpijski medalji.

Ogled razstave na Cekinovem gradu v Tivoliju je mogoč vsak dan razen ponedeljka med 10. in 18. uro, za zainteresirane skupine pa sta mogoča tudi ogled razstave in obujanje spominov na Sarajevo v družbi takratnih smučarskih zvezdnikov Jureta Franka ali Bojana Križaja.

V sodelovanju z organizatorjem MMC podarja pet vstopnic za enega od vodenih ogledov razstave pod vodstvom Jureta Franka ali Bojana Križaja.

Nagradna igra je zaključena. Nagrajenci so bili o tem obveščeni po elektronski pošti.

Splošna pravila sodelovanja v nagradni igri najdete tukaj.