Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Začetno "jecljanje" ni zavrlo teletekstove zgodbe o uspehu

OI v Sarajevu pred 40 leti, ki se jih v zadnjih tednih radi spominjamo, so pomenile tudi tehnološki pospešek za tedanjo TV Ljubljana. Med drugim so tam prvič preizkusili sistem za teletekst, ki so ga razvili v Gorenju pod vodstvom Marjana Borovšaka.

11

"Jure je navdušil ljudi tudi z navihanim značajem in sproščenostjo"

"Vstopnice za olimpijske igre v Sarajevu smo kupili na turistični agenciji, bilo je malo bolj preprosto kot letos za EP v nogometu," se z nasmeškom v čas pred 40 leti ozira Ervin Čurlič, ki je boje za olimpijsko slavo spremljal kot gledalec.

7

Točno 40 let od "Jureka bureka" in nepozabne sarajevske srebrne medalje

14. februarja 1984, ko še ni dopolnil 22 let, se je Juretu Franku življenje močno spremenilo. Na veleslalomu na Bjelašnici je osvojil srebrno olimpijsko medaljo, s katero je, kot pravi, dobil tudi vizitko za vstop v svet.

26

Meta Hočevar: "Niti šport ne more brez dobre umetniške akcije"

"Ko sem prebrala scenarij za odprtje olimpijskih iger v Sarajevu, je bila moja prva reakcija: Tega pa že ne bom delala," se spominja scenografka Meta Hočevar. Kako je torej od organizacijskega komiteja dobila zeleno luč, da spektakel preoblikuje po svoje?

2

Jure Franko na Bjelašnici ob 40-letnici medalje dobil tudi svojo progo

Proga, na kateri je Jure Franko pred 40 leti v Sarajevu osvojil zgodovinsko srebrno medaljo v veleslalomu, prvo za takratno Jugoslavijo in Slovenijo, od danes nosi njegovo ime. Na slovesnosti je bila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar.

31
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov