Ekipa Oddajnikov in zvez na Bjelašnici. Foto: Suzana Oroz
Ekipa Oddajnikov in zvez na Bjelašnici. Foto: Suzana Oroz

Po prvem pozivu k pošiljanju spominov, fotografij, zgodb in podobnega pred 40. obletnico sarajevskih olimpijskih iger, ki so potekale v takratni skupni državi Jugoslaviji, smo v nabiralnik že prejeli pester nabor fotografij iz tistega obdobja, zgodb o obisku prizorišč in praznovanja doma, pa tudi fotografije zbirateljskih predmetov, povezanih z dogodkom.

Suzana Oroz nam je tako poslala nekaj fotografij svojega zdaj že pokojnega brata Vojka, ki je bil takrat zaposlen v enoti Oddajniki in zveze takratne RTV Ljubljana. Skupaj s sodelavci je skrbel za prenose na Bjelašnici, prizorišču tekem alpskega smučanja, kjer je Slovenija (in z njo Jugoslavija) doživela tudi največji takratni uspeh – srebrno medaljo Jureta Franka v veleslalomu.

Svoje spomine na Sarajevo '84 nam je poslal tudi Tomaž Vozlič, takratni predsednik Smučarskega kluba Prebold, ki se je s celjskim podjetjem Toper, ki je še danes znano po svojih smučarskih oblačilih, dogovoril za sponzorstvo – člani kluba so se tako kot navijači odpravili spremljat slalom na Bjelašnici, opremljeni z enotnimi bundami in klobuki omenjenega podjetja. "Srečevali smo se z različnimi skupinami, tako tudi z navijači avstrijskega asa Franza Gruberja in jaz sem z njegovo mamo zamenjal klobuk Topra za šal in kapo Franza Gruberja," se spominja.

Vozlič nam je ob tem zaupal še eno zanimivo zgodbo, povezano z infrastrukturnimi naložbami po vsej nekdanji državi: "Služboval sem 40 let na Oddajnem centru Kum in v olimpijskem paketu smo dobili nov 10 kW oddajnik za 1. program. S tem smo povečali vidljivost prebivalcev Slovenije in izboljšali kakovost slike in tona."

Omenjene zgodbe so le delček tega, kar smo v zadnjih dneh prejeli v e-nabiralnik. Imate tudi vi kakšno zgodbo, spominek, fotografijo, povezano z olimpijskim dogajanjem leta 1984?

Kliknite na spodnjo aplikacijo in nam jih zaupajte! Objavili jih bomo namreč v sklopu tematskega podportala Sarajevo '84, ki bo luč sveta ugledal v prihodnjih dneh.