Foto: Orf Foto:
Foto: Orf Foto:

V četrtek, 7. julija, bo ravnateljica Zalka Kuchling s šolsko skupnostjo na Zvezni gimnaziji in Zvezni realni gimnaziji za Slovence v Celovcu pogledala na dosežke v šolskem letu 2015/2016. Na športnem in jezikovno-kulturnem področju pa so dosežki ostali v senci kresanja mnenj zaradi pisne maturitetne naloge.

Kompenzacijski izpiti v primeru negativne ocene pri pisnem zrelostnem izpitu so naposled potrdili, da dijaki Slovenske gimnazije nikakor niso slabši od dijakov na vseavstrijski ravni. Kar zadeva centralno maturo, je bila v tem šolskem letu druga za Slovensko gimnazijo, pravi ravnateljica Zalka Kuchling.

48 maturantk in maturantov je opravljalo maturo na ZG/ZRG za Slovence v Celovcu. Uspešno je zrelostni izpit opravilo 47 dijakinj in dijakov. Ena dijakinja bo ponovno pristopila k zrelostnemu izpitu jeseni. Sedem dijakinj in dijakov se lahko ponaša z odliko, osem z dobrim uspehom. Na slovesni valeti v nedeljo v Šentjurju ob Dolgem jezeru bodo poleg maturitetnih spričeval vročili potujoči Tischlerjev pokal. Prejela ga bo Mirjam Kuchling.


Več na slovenci.orf.at