Knjige
slice
Goran Vojnović: trije romani, trije kresniki
Nagrado je prejel tudi že za knjigi Čefurji raus! in Jugoslavija, moja dežela, 23. junij 2017 ob 22:27 Slovesno opravilo prižiga kresnega ognja na Rožniku je letos znova pripadlo na slovesnosti sicer odsotnemu Goranu Vojnoviću, ki mu je tretjega kresnika prinesel njegov tretji roman Figa.
41
JK Rowling razkrila zgodbo o Harryjevem pradedu
23. junij 2017 ob 19:57 Nekaj dni, preden bo minilo 20 let, odkar je svet ugledala prva zgodba o Harryju Potterju, je JK Rowling svojim bralcem postregla z novimi še nerazkritimi podrobnostmi o njegovih prednikih.
Komeljev preplet poezije in proze, Pregljev odziv na begunsko krizo in portret povojne poljske družbe
23. junij 2017 ob 16:55 Založba Goga na police postavlja tri knjižne novosti. Miklavž Komelj podpisuje novo pesniško zbirko Liebestod , Sebastijan Pregelj roman Vdih.Izdih.
Bedenje ob knjigah se širi po državi: spet je čas za Noč knjigarn
3
23. junij 2017 ob 09:33 Pred tremi leti je Društvo slovenskih založnikov akcijo Noč knjigarn organiziralo le v središču Ljubljane, predlani se je prestolnici pridružil Koper, lani Celje, letos pa še Maribor - v času od 18.
Bi bil gospod Darcy danes ohol nevrokirurg? - in druge zagate poletnega branja
4
21. junij 2017 ob 15:41 Predlogov za poletno branje je toliko, kolikor je bralcev: plaža in sonce samo po sebi najbrž ne spremenita vaših bralskih preferenc.
"Sir Salman", večni talec Satanskih stihov, slavi 70 let V Indiji rojeni britanski avtor Salman Rushdie, znan po izbrušenem pisateljskem slogu, razvpit pa zaradi smrtne obsodbe, je dopolnil 70 let.
Sašo Dolenc: Zemljo moramo razumeti kot vesoljsko ladjo Moč argumentov v javnosti, lažne novice, Nikola Tesla in Thomas Edison, zakaj deluje placebo, druga doba strojev in rojstvo temačnega interneta.
19
Konj vstopi v bar ... - mednarodni booker romanu Davida Grossmana Mednarodnega bookerja, namenjenega prevodnim delom v Veliki Britaniji, je prejel roman A Horse Walks Into a Bar.
Posodobitev Dalmatinovega Novega testamenta, da ga lahko razumemo tudi danes " Cilj je bil, da je razumljena ta knjiga, hkrati pa da ostane čim več arome Dalmatina, in ta aroma se kaže v sintaksi, v ritmu - ritem je pravzaprav srce jezika, " je o novi izdaji Dalmatinove ...
2
Andrej Tomažin: Črvi Črvom , nekakšnemu hibridu romanesknega pisanja, kratkozgodbarstva in celo leposlovja z logiko teorije, je prav mogoče pripisati sorodnost s Tomažinovim prvencem, Stramorjevimi koraki , morebiti bi ...
1
Književnici Margaret Atwood Heinejeva nagrada za mir Književnica Margaret Atwood, za katero velja, da gleda na svet z močno zavestjo in globokim razumevanjem do človeškega vedenja in analitično izraža svoja zanimanja in skrb v jasnem in prodornem ...
K branju vabijo tudi krošnje v Novi Gorici Projekt Knjižnica pod krošnjami v Novi Gorici gostuje že osmo leto. Tudi na Primorskem pomaga širiti zavedanje, da branje ni "neobhodna nadloga" šolskega leta, ampak razvedrilo za počitniške mesece.
Muca, ki nas je vse naučila pospravljati za seboj, ima šestdeset let "V mali vasi so majhne hiše in v vsaki hiši so otroci. V tej vasi je lep red ..."
2
Čtivo za šolske počitnice čaka na Vodnikovi domačiji Na Vodnikovi domačiji danes v okviru dnevov četrtne skupnosti Šiška cel dan poteka otroški knjižni festival.
Ep z enosmerno vozovnico: maratonsko branje trilogije Borisa A. Novaka "Dandanes napisati ep v treh delih se sliši kot eksces. Kot hipertrofirani in glede na žanr tudi anahronistični literarni monstrum," je že pred tremi leti, ko je izšla prva knjiga pesniške trilogije ...
2

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo