Knjige
slice
Drago Jančar: Lahko ljubezen preživi pod oblakom zla?
Veliki pisatelj predstavi svoj novi roman, 27. april 2017 ob 07:25 "Besedo ljubezen v vsakdanjem življenju že izgovorim bolj težko, zdaj pa sem jo postavil kar na naslovnico," ugotavlja Drago Jančar, eden priznanih, nagrajevanih in, kar je najpomembneje, tudi ...
15
Slovo pisca, ki je v popravljanju motorja našel metafizično razsežnost
2
26. april 2017 ob 08:42 Umrl je ameriški pisec Robert Pirsig, avtor vplivnega filozofskega romana Zen in umetnost vzdrževanja motornega kolesa: raziskovanje vrednot. Star je bil 88 let.
Prva skupna knjiga dveh velikih umetnikov - Tomaža Šalamuna in Metke Krašovec
25. april 2017 ob 15:13 " Za ustvarjanje potrebuješ veliko samosti in prostora, " je na današnji predstavitvi knjige Šepetanje poudarila slikarka Metka Krašovec.
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki
25. april 2017 ob 10:20 " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje
3
24. april 2017 ob 12:11 Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
Ankaranski bralci dočakali svojo knjižnico Ob spremljavi haikujev Vanje Pegana bodo v Ankaranu drevi slovesno odprli stalno knjižnico, ki po besedah ankaranskega župana Gregorja Strmčnika pomeni velik preskok v dostopnosti knjige in ...
10
Glorjana Veber ustoličena za letošnjo vitezinjo poezije Pesniški turnir je natečajna prireditev, na kateri izbirajo najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu – in letos je s po eno pesmijo sodelovalo kar 123 pesnikov, a le eden lahko ...
12
Dneve "človekove najboljše prijateljice" bo okronal svetovni dan knjige in avtorskih pravic Od leta 1995 na današnji dan zaznamujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic, praznujemo pa ga na dan, ko so se rodili ali umrli nekateri velikani svetovne literature – kot so Miguel de ...
1
Neil Jordan: Utopljeni detektiv Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
1
Jančar poseben gost festivala v Montrealu, pred kanadskimi bralci tudi štirje slovenski pesniki Organizatorji mednarodnega festivala Blue Metropolis v Montrealu letos v središče postavljajo Slovenijo, eden od osrednjih gostov prireditve pa bo zato Drago Jančar.
2
Znana je deseterica, ki se poteguje za letošnjega kresnika Kot veleva tradicija, smo dva meseca pred prižigom kresnega ognja na ljubljanskem Rožniku dobili deset nominirancev, ki so v igri za letošnjo literarno nagrado kresnik.
5
Nad ravnodušnost mladih s festivalom, ki spodbuja angažirano pisanje Debata na temo Je vsako branje branje iz užitka? je uvedla prvi mladinski festival angažiranega pisanja itn.
1
Med nominiranci za mednarodnega bookerja tudi stari znanci slovenskih bralcev Za mednarodno nagrado booker se med drugim poteguje roman Kompas francoskega pisca Mathiasa Enarda, ki se je v okviru festivala Fabula prejšnji mesec mudil v Ljubljani.
21. april: nocoj bomo dolgo v noč bedeli s knjigo V Sloveniji in zamejstvu bo drevi že četrto leto zapored potekala Noč knjige, s katero se bodo pisani besedi poklonili pred nedeljskim svetovnim dnevom knjige.
1
Novak sklenil svojo "pesniško norost", prvi pravi epos v slovenski književnosti Literarna zgodovina uči, da je čas velikih epskih pesnitev v novem veku že daleč za nami.
3

Citat
link
Frederic Beigbeder
26. april 2017 ob 20:37 Da prenehaš brati romane, to zahteva veliko moči. Treba si je želeti živeti, teči, odrasti. Zasvojen sem bil, še preden sem bil dovolj star, da sem šel lahko zvečer ven.
Več novic ...
Izbor
Kazalo