Foto: ORF Foto:
Foto: ORF Foto:

„Vedno gleda pozitivno v prihodnost“

Predsednik Krščanske kulturne zveze (KKZ) Janko Krištof ter predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) Valentin Inzko sta Wakounigu vročila eno najpomembnejše priznanje za delo med koroškimi Slovenci.

Ob tej priložnosti je slednji opozoril, da je Wakonig prejel že tudi častno listino in odlikovanje deželne EL in odlikovanje občine Kotmara vas, o nagrajencu pa med drugim dejal, da je „trdovraten optimist, vizionar, ki vedno gleda pozitivno v prihodnost, tudi v prihodnost Slovencev.“ Slavilni govor je Inzko končal z opozorilom na lastnosti slavljenca, kot so značajnost, doslednost in nepopustljivost. „Bil je kritičen do kompromisov, tudi do tistega iz leta 2011, ki ga imenuje nateg“, je sklenil Valentin Inzko.

Predstavil se je zmagovalec govorniškega natečaja

Še pred slovesno podelitvijo Tischlerjeve nagrade pa se je med drugim predstavil tudi zmagovalec letošnjega govorniškega natečaja, ki sta ga rapisali KKZ in NSKS. Vez med šolo in organizacijama je podčrtal Val Vovk Petrovski, dijak 6.b razreda Zvezne gimnazije za Slovence v Celovcu, ki je spregovoril o temi: „Koliko šteje moj glas na volitvah“.


Več na slovenci.orf.at