Foto:zskd.eu Foto:
Foto:zskd.eu Foto:

Nova predsednica se je predstavila

V Šentjanžu v Rožu je bilo v torek srečanje vodstev sestrskih kulturnih organizacij iz Koroške in Italije. Pri Slovenski prosvetni zvezi se je predstavila nova predsednica Zveze slovenskih kulturnih društev Živka Persi. Meseca maja je na čelu organizacije nasledila Igorja Tutto.

Likovna kolonija namesto v Italiji v Šentjanžu

Srečanje je potekalo ob poletnih prireditvah za mlade v k&k centru ter v rekreacijskem centru Centris. Počitniškemu tednu je namreč pridružena 45. Likovna kolonija mladih, ki naj bi jo letos gostila prav ZSKD v Italiji. Ker iz finančnih razlogov letos likovne kolonije v Italiji niso mogli izvesti, je Slovenska prosvetna zveza iz Celovca priskočila na pomoč in likovno kolonijo v manjši varianti organizira v Šentjanžu. Letošnje likovne kolonije se udeležuje deset otrok.

„Izmenjujemo misli in ideje“

Ob tej priložnosti je prišla na obisk na Koroško delegacija Zveze slovenskih kulturnih društev iz Italije s predsednico Živko Persi na čelu, ki je srečanje pojmovala kot dobro priložnost za izmenjavo misli in idej.

„Imamo podobne težave“

Predsednik Slovenske prosvetne zveze Gustav Brumnik pa je o srečanju menil, da je šlo predvsem za medsebojno spoznavanje, kar da je predpogoj za dobro sodelovanje.


Več na slovenci.orf.at