Foto: Posojilnica Bank Foto:
Foto: Posojilnica Bank Foto:

Združitev vseh Posojilnic in Zveze Bank

Leto 2016 je za slovensko bančništvo na Koroškem leto novega začetka. V zadnjih tednih so Posojilnice na svojih občnih zborih podprle združitev vseh Posojilnic in Zveze Bank v novo Posojilnico Bank.

Sedaj mora sklepom dati soglasje še pristojni organ za nadziranje finančnega trga. Zatem pa bo z vpisom v knjigo firm po vsej verjetnosti še ta mesec proces združevanja tudi formalno zaključen.

Večjezičnost bo ostala pomemben dejavnik

Novi večinski lastnik Posojilnice Bank je Raiffeisenova zveza, ki si je večino in večje lastniške pravice pridobila z dokapitalizacijo Zveze Bank in Posojilnice Borovlje. Dvo- in večjezičnost pa bo ostala pomemben dejavnik tudi v novi skupni Posojilnici Bank, zagotavljajo v Raiffeisenovi ustanovi.

„Najbolje, da društvo ne bi moralo postati dejavno“

Za to bo skrbelo tudi novo društvo slovenskih zadružnikov in zadružnic. Na ustanovnem občnem zboru meseca maja je bil izvoljen za predsednika odvetnik in dolgoletni član nadzornega odbora Zveze Bank Rudi Vouk. Kakor je dejal, si najbolj želi, da društvo ne bi moralo postati dejavno, „ker bi takrat vedeli, da Posojilnica funkcionira“.

Vouk: „Gre za varovanje minimalnih interesov“


Več na slovenci.orf.at