Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aleksandra K. Kovač

Zeleni petek "Čistilne naprave pri odstranjevanju 'večnih' kemikalij niso najbolj uspešne"

17.03.2023

PFAS ali večne kemikalije so le redko zapisane na etiketah izdelkov, ki jih uporabljamo, poleg tega pa proizvajalci ob prepovedi ene spojine to hitro nadomestijo z neko novo, zato je težko držati korak z industrijo. Se torej sploh lahko zaščitimo?

Celje V Celju zmaga Matije Kovača. 24-letno obdobje Bojana Šrota končano.

04.12.2022

Celjani so se odločili za spremembo. Po vseh preštetih glasovih je Celje dobilo novega župana. To je Matija Kovač. Šrot je tekmecu že čestital in mu zaželel uspešno vodenje občine.

Celje Obvoznica, energetika, sanacija, mestno jedro, viseča brv, OPN ... Pet pogledov na razvoj Celja.

07.11.2022

Kandidati za celjskega župana med nujnimi projekti poudarjajo potrebo po gradnji vzhodne obvoznice, ki bo razbremenila središče mesta. Večino moti tudi to, da občina še vedno nima občinskega prostorskega načrta.

Celjski župan Bojan Šrot "Lokalna politika ni ideološka. Pogovarjamo se o cestah, vodovodu, vrtcih ... Tu ni ideologije."

09.10.2022

"V lokalni politiki se naučiš, da nikoli niso vsi za. Lahko delaš najboljši projekt na svetu, vedno se bo našel nekdo, ki je proti. Mi poskušamo slediti interesu večine ali pa velike večine prebivalcev," pravi celjski župan Bojan Šrot.

Zeleni petek Veliki (tudi evropski) apetiti po gumi - hude posledice za tropski gozd in življenja ljudi

17.06.2022

Med neživilskimi proizvodi, katerih proizvodnja je pogosto krivec za deforestacijo, je tudi naravna guma, ki je tako kot še nekateri drugi proizvodi prezrta oziroma celo izpuščena iz predloga zakonodaje EU in uredb, ki se zoperstavljajo deforestaciji.

Zeleni petek Biogoriva ne prispevajo k podnebnim ciljem, ampak jih s poganjanjem deforestacije še poslabšujejo

10.06.2022

Povečevanje uporabe biogoriv ne prispeva k okoljskim ciljem, opozarjajo okoljske organizacije. Še več, proizvodnja biogoriv pogosto povzroča uničenje habitatov, krčenje gozdov in skoraj trikrat višje emisije CO2 kot fosilno dizelsko gorivo.

Zdravje V Sloveniji za hepatitisom neznanega izvora za zdaj še ni zbolel noben otrok

25.04.2022

V Sloveniji za zdaj še niso odkrili primera otroka, potrjeno obolelega za hepatitisom neznanega izvora, spremljajo pa enega otroka, ki je imel kriterije za bolezen. Bolezni za zdaj niso potrdili, otrok pa je v redu, je dejala infektologinja Mojca Matičič.

Financiranje strank Do sredstev iz proračuna tokrat upravičenih kar deset zunajparlamentarnih strank in list

25.04.2022

Vse stranke, ki jim ni uspel preboj v parlament, niso nujno tudi nezadovoljne. Če jim je namreč uspelo zbrati vsaj odstotek glasov, bodo v prihajajočem mandatu prejemale kar nekaj sredstev iz proračunske malhe.

Parlamentarne volitve 2022 Težave zdravstvenega sistema se niso pojavile z epidemijo, ta jih je le še bolj razgalila

30.03.2022

Zdravstveni sistem je bil med epidemijo najbolj na udaru, zato je hitro pokazal vse slabosti in pomanjkljivosti, ki so se nabirale in se niso ustrezno reševale desetletja.

Zeleni petek Deforestacija se morda dogaja nekje daleč, a zanjo smo krivi tudi mi

06.05.2022

Za Slovenijo pravimo, da je dežela gozdov. A podnebne spremembe tudi slovenskim gozdovom ne prizanašajo. Odraz teh so ujme in škodljivci, ki se zaradi segrevanja ozračja selijo vedno višje in se pogosteje, tudi trikrat letno, razmnožujejo.

Glasovi staroselcev "V zahvalo, da se borimo za Mater Zemljo, od zahodne družbe prejemamo nasilje, posilstva, rasizem"

15.01.2022

Zahodna kultura je med osvajanjem prekinila staroselski pogled na svet in vsilila svojega, ki v ospredje postavlja človeka. A ne vsakega človeka. Svojega, belega človeka. Kdo smo torej mi in kdo so oni? Mar nismo pač vsi samo mi? Ljudje? Po vsem svetu?

Zavržena hrana Odpadna hrana, ki to ni. Težava je naš odnos do hrane.

17.12.2021

Vsak prebivalec Slovenije na leto zavrže 68 kilogramov hrane, ampak "potica, ki jo speče babica, se pa ne meče stran". Naša težava je torej pravzaprav odnos do hrane, pravi ekologinja Urša Zgojznik.

Stran 1 od 34
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov