Foto: AP/Radio Maribor
Foto: AP/Radio Maribor

V programu napoveduje povečanje finančnih sredstev za zdravstvene in izobraževalne institucije, vzpostavljanje pametnih učilnic in skupnostnih elektrarn, premišljeno celostno prometno strategijo s takojšnjo izgradnjo zahodne obvoznice in prenos nekaterih državnih institucij v Maribor, na primer nacionalnega digitalnega središča.

Prostorsko bi mesto razvijal v smeri najmanj štirih urbanih središč, saj bi s tem po ocenah Flisa rešili tudi problem prometa, da se ljudem ne bi bilo več treba voziti za vse opravke v samo središče mesta.

Na listi Gibanja Svoboda več političnih novincev

Nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ki se tokrat prvič podaja v lokalno politiko, je danes predstavil kandidatke in kandidate Gibanja Svoboda za mestni svet, mestne četrti in krajevne skupnosti.

Med njimi je direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič, prav tako politični novinec, ki je predstavil projekt pametne vasice. To nameravajo postaviti pod Pohorjem in bi služila kot razvojni center dolgotrajne oskrbe in turistična destinacija za starejše. Kandidatka Leonida Polajnar je poudarila nujnost skrbi za mikro in mala podjetja, odvetnik Tarek Naji pa transparentnost in gospodarno ravnanje z javnim denarjem.

Na listi kandidatov Gibanja Svoboda za mestni svet so še nekdanja sodelavka Flisa v UKC Maribor Karin Jurše, nekdanji poslanec DZ-ja Andrej Rajh, dolgoletni smučarski delavec Srečko Vilar in gospodarstvenik Milan Lukić.

15 županskih kandidatov

Za položaj mariborskega župana se bo na volitvah 20. novembra potegovalo 15 kandidatov. Poleg Flisa in trenutnega župana Saše Arsenoviča, ki kandidira s podpisi volivcev, so to še Lidija Divjak Mirnik (Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti), Nina Beyokol (Piratska stranka), Franc Jesenek (Stranka slovenskega naroda), Igor Jurišič (Stranka mladih - Zeleni Evrope), Dejan Kaloh (SDS), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Franc Kangler (Lista Franca Kanglerja - NLS), Boštjan Klun (SD), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Bernard Memon (NSi), Miha Recek (SLS in Naša dežela), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev) in Vladimir Šega (Levica).