Macedoni po oddaji glasu. Foto: BoBo
Macedoni po oddaji glasu. Foto: BoBo

Gregor Macedoni je po prepričljivi zmagi za TV Slovenija dejal: "Verjamem, da je tudi delo zadnjih štirih oz. osmih let pripomoglo k temu izidu, ta podpora je dobra popotnica za nov mandat."

Kakšni pa so njegovi načrti glede občinske uprave, ki ji nekateri očitajo, da se je preveč razbohotila? Macedoni je priznal, da imajo ta trenutek nekaj več sodelavcev, a so zanje, kot za

Foto: STA/Aleš Kocjan
Foto: STA/Aleš Kocjan

gotavlja, pridobili sofinanciranje, tako da "niti ene plače ne plačujejo več iz javnih sredstev". Kot je še dodal, je to tudi njegova obljuba, da bo občino vodil na enak način, kot bi jo v zasebnem podjetju.

49-letni Macedoni je tudi tokrat kandidiral s podpisi volivcev in je na čelu Liste Gregorja Macedonija, 55-letni Srečko Vovko je kandidiral s podporo SD-ja. Ker sta bila kandidata samo dva, je bilo že pred volitvami jasno, da bo dolenjska prestolnica župana dobila že v prvem krogu.

Za mestni svet so se kandidati potegovali na 14 listah: svoje kandidate ponujajo stranke in liste Socialni demokrati, Slovenska nacionalna stranka (SNS), Konkretno, Gibanje Svoboda, ZZD – Zveza za Dolenjsko, Nova Slovenija – Krščanski demokrati, Slovenska ljudska stranka (SLS), Lista Gregorja Macedonija, DeSUS, Slovenska demokratska stranka (SDS), Solidarnost, za pravično družbo, Piratska stranka Slovenije, Lista Naš kraj – Naše mesto in Levica.

Kako so se karte premešale v jugovzhodni Sloveniji