Dolenjska
slice
Prvi poskus umeščanja slovenskega ekspresionizma v srednjeevropski okvir
Odprtje mednarodne razstave v Galeriji Božidarja Jakca, 25. maj 2018 ob 13:48 Letošnjo osrednjo kostanjeviško razstavo, naslovljeno Obrazi ekspresionizma - Odtisi duha , postavljajo na ogled v novih razstavnih prostorih Galerije Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, ...
Železniško progo do Bele krajine in naprej Karlovca ter Zagreba končno čaka prenova
15
23. maj 2018 ob 17:51 Devet dolenjsko-belokranjskih občin in karlovška županija je na Otočcu podpisalo dogovor o sodelovanju pri prenovi čezmejne železniške proge od Ljubljane do Karlovca in naprej proti Zagrebu.
Ob odprtju TE Brestanica: nujna bo razprava o energetski strategiji
28
21. maj 2018 ob 16:31 Predsednik države Borut Pahor je ob odprtju novega nadomestnega plinskega agregata Termoelektrarne Brestanica pozval k razpravi o energetski strategiji države in k strnitvi moči za zagotovitev ...
Yaskawa namerava v Kočevju poleg robotov izdelovati tudi elektromotorje
56
14. maj 2018 ob 13:34 Yaskawa Europe namerava v Kočevju postaviti tudi obrata za proizvodnjo elektromotorjev in elektronskih komponent, v katerih naj bi zaposlili do 250 ljudi.
Podaljšali gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu Vinica
7
5. maj 2018 ob 14:46 Na mejnem prehodu Vinica ob meji s Hrvaško so znova podaljšali gradnjo dodatnega čakalnega pasu, ki so jo začeli oktobra lani.
Letalniki bi gozdarjem olajšali pregled stanja gozdov Brezpilotni zrakoplovi bi gozdarjem olajšali pregled poškodovanih območij.
28
V Posavju krepijo samooskrbo s sladkovodnimi ribami V Posavju se bodo letos lotili dveh projektov lokalne samooskrbe s sladkovodnimi ribami. Oba bo denarno podprl evropski sklad za pomorstvo in ribištvo.
11
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
18
Trebanjski upokojenci: Vedoželjnost nas ohranja dejavne tudi po upokojitvi V Centru za izobraževanje in kulturo v Trebnjem praznujejo 20-letnico ustanovitve univerze za tretje življenjsko obdobje, kar so praznovali tudi s prireditvijo, na kateri so se v okviru številnih ...
1
V romskem naselju Jedinščica spreminjali okolje V romskem naselju Jedinščica pri Novem mestu so prostovoljci društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto pobarvali zabojnik, v katerem izvajajo učno pomoč otrokom in druge dejavnosti.
11
Zagnali nov plinski blok Termoelektrarne Brestanica Novi plinski blok v Termoelektrarni Brestanica je začel polletno poskusno obratovati. TEB je med drugim rezervni dobavitelj elektrike za krško jedrsko elektrarno.
19
Video: Na Gradu Otočec izbrali letošnjo kraljico potic Na gradu Otočec je drugo leto zapored potekal Festival velikonočne potice, na katerem je komisija med raznovrstnimi poticami iz vse Slovenije izbrala letošnjo zmagovalko.
7
Po lanskem požaru Stražani nočejo več predelovalnice odpadkov Straški občinski svetniki so soglasno spremenili prostorski načrt za gospodarsko cono Zalog, ki po tamkajšnjem požaru ne dovoli več predelave odpadkov.
17
Zdravstvena ministrica ovadena zaradi odprtja nove lekarne v Grosuplju Lekarna Ljubljana v torek odpira nove prostore pri Zdravstvenem domu Grosuplje, hkrati pa zapira svoje prostore v naselju Sončni dvori.
32
V požaru uničeni del črnomaljskega doma za ostarele prenovili in znova odprli V Domu starejših občanov Črnomelj so končali sanacijo in prenovo poškodovanega trakta drugega nadstropja ter ga tudi uradno odprli. Zaprt je bil zaradi požara decembra lani.

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Sodelovanje v projektu Urbano vrtičkanje z babico in dedkom
V bežigrajski soseski BS 3 smo skupaj s projektnimi partnerji pričeli z izvajanjem medgeneracijskega projekta »Urbano vrtičkanje z babico in dedkom«. Projekt je edinstven na ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:45 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:55 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo