Dolenjska
slice
V Brežicah štirje izzivalci župana Molana
Za mestni svet 11 list, 22. oktober 2018 ob 10:22 Z aktualnim županom Ivanom Molanom se bodo za župansko mesto pomerili štirje kandidati: Igor Zorčič (SMC), Peter Dirnbek (Levica), Andrej Gerjevič (Sonce) in kandidat Matija Kolarič (SD).
2
 • Molan, kandidat s podpisi volivcev, Občino Brežice vodi v zadnjih treh mandatih in pol
 • Novomeški župan Macedoni na volitve z geslom Preverjeno dobra izbira
  12
  16. oktober 2018 ob 13:22 Župan mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je uradno predstavil kandidaturo za drugi županski mandat.
  Papež novomeškemu škofu Glavanu za eno leto podaljšal službo
  53
  14. oktober 2018 ob 12:12 Novomeški škof Andrej Glavan, ki praznuje 75. rojstni dan, je pred jubilejem papežu Frančišku ponudil svoj odstop.
  V junijski toči poškodovan vrtec Čardak znova odprl svoja vrata
  3
  12. oktober 2018 ob 16:05 Stari del otroškega vrtca Čardak v Črnomlju, ki je bil med junijsko točo močno poškodovan, je po prenovi, ki je stala nekaj manj kot 200.000 evrov, odprl svoja vrata.
  Prva svetovna vojna na Dolenjskem: še posebej z odvzemom zvonov do kovin za vojne namene
  6
  14. september 2018 ob 16:22 Razstava 1918, ali nam prineseš mir?
  Zgodba za češkoslovaški totalitarizem motečega tekača Zatopka na novomeškem odru V primeru zgodbe tekača Emila Zatopka gre za " zgodbo o – tudi aktualni – tekaški maniji. Zgodbo o moči gibanja. Zgodbo o tovarištvu. Zgodbo o – tudi aktualni – hladni vojni. Zgodbo o militarizmu in ...
  3
  Na Brežiškem bo v primeru večjega prihoda prebežnikov le začasen registracijski center V primeru večjega prihoda prebežnikov bi bil potencialni sprejemno-registracijski center v občini Brežice zgolj začasen.
  50
  Požar v Straži povzročil za več kot 300.000 evrov škode, napovedana ovadba Po prvih ugotovitvah kriminalistov je požar na območju nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu nastal zaradi uporabe plinskega rezalnika.
  4
  Foto: V Metliki 200 ljudi protestiralo proti postavitvi migrantskih centrov v Beli krajini Civilni iniciativi Metlika in Bela krajina sta pred metliško občinsko stavbo danes pripravili protest proti območnim migrantskim centrom. Zbralo se je nekaj nad 200 protestnikov.
  91
  Pametno Novo mesto: z aplikacijo tudi do podatka o zasedenosti parkirišč Novomeška občina bo kot ena prvih v Sloveniji sodelovala v triletnem poskusnem projektu Pametno mesto, v katerem bodo imeli občani s pametnim telefonom na voljo različne storitve in informacije, med ...
  3
  Več kot 30.000 obiskovalcev na Ribniškem sejmu Mojstri starih obrti in rokodelskih veščin so se zbrali na 43. ribniškem sejmu suhe robe in lončarstva. Organizatorji so pričakovali več kot 30.000 obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine.
  4
  Prerojen in osvežen Jazzinty, osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti " Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, kompetentno sledi svetovnim trendom v svetu improvizirane ...
  2
  Prenovljeni odcep do Ždinje vasi magnet za nesreče Ob dolenjski avtocesti, med obema novomeškima priključkoma, na 30 hektarov velikem območju nastaja nova poslovna cona Na Brezovici. Območje so komunalno opremili lani.
  20
  Bujnost nje se skriva v naravi, materi Zemlji, ženski in življenju Akademski slikarki Simona Čudovan in Simona Šuc se na razstavi Bujnost nje predstavljata s slikarskimi deli iz svojega zadnjega obdobja, s katerimi " pretanjeno odstirata vpogled v zavedanje ...
  Dušan Josip Smodej in Tadej Vindiš: "Hrana, voda, Fotopub, svoboda" Od danes in vse do sobote bo Novo mesto s peto edicijo festivala Fotopub znova postalo središče fotografske umetnosti.
  16

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri iskanju stanovanj
  Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  01:05 Infocanale
  06:00 Infocanale

  TV Maribor

  23:30 Infokanal - TV Maribor
  07:00 Infokanal - TV Maribor

  Radio Koper

  00:00 Nočni program RAS
  05:00 Jutro na Radiu Koper

  Radio Maribor

  21:00 Valovanje besed
  05:00 Novice
  Kazalo