Dolenjska
slice
Suha krajina ne bo več tako suha: poleti bodo le dobili vodovod
Pet občin končuje 36 milijonov evrov vreden projekt, 25. januar 2018 ob 09:53 V Suhi krajini bo do poletja rešena težava s pomanjkanjem pitne vode. Pet občin namreč končuje 36 milijonov evrov vreden kohezijski projekt oskrbe Suhe krajine s pitno vodo.
13
Likovniki v novomeškem Narodnem domu ostali brez vode in elektrike
9
23. januar 2018 ob 14:00 Likovniki, ki zaradi bojazni, da bodo za vedno ob prostore, vztrajajo v prostorih Narodnega doma v Novem mestu, so ostali brez elektrike in vode.
Zaradi prenove znova sprememba prometa v središču Novega mesta
3
22. januar 2018 ob 10:52 V torek bodo v središču Novega mesta znova spremenili prometno ureditev. Že od oktobra namreč potekajo prenova Glavnega trga in arheološka izkopavanja.
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu
7
16. januar 2018 ob 11:27 Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja
48
15. januar 2018 ob 11:37 Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
13
Sodišče pritrdilo novomeški občini, vendar likovniki ne želijo zapustiti Narodnega doma Sodišče je ugodilo tožbi novomeške občine zaradi izpraznitve in izročitve nepremične Narodnega doma v Novem mestu.
18
Stavkajoči v novomeškem domu bodo dobili plačane praznike, hočejo še odstop direktorice Vodstvo novomeškega doma starejših bi stavkajočim ugodilo pri plačilu za praznično delo, a ti zdaj poleg drugih zahtev želijo tudi, da odide direktorica Milena Dular.
7
Uslužbenci novomeškega doma za starejše bodo v sredo stavkali Zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto bodo jutri ob 9. uri začeli stavkati, saj so bila pogajanja med stavkovnim odborom sindikata zdravstva in socialnega varstva ter direktorico doma ...
12
Kranjska čebela bo dobila obeležje v Višnji Gori Prvi svetovni dan čebel bodo slovesno zaznamovali tudi v Višnji Gori.
5
Foto: Zavinek, najbolj osvetljena vas na Dolenjskem, že žari Vas Zavinek v občini Škocjan je tudi letos najbolj praznično osvetljen kraj na Dolenjskem.
8
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
50
Brezplačni prevozi za starejše tudi v Krškem S 15. januarjem bo Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, ki že ponuja brezplačne prevoze starejšim, to dejavnost začel tudi v Krškem.
10
Visokošolsko središče v Novem mestu odslej Univerza v Novem mestu Svet nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu je podelil akreditacijo Univerzi v Novem mestu.
58
Opera Deseti brat prinaša večno sporočilo o ljubezni, ki premaga vse ovire Drevi bodo v Novem mestu premierno uprizorili novo opero Deseti brat po motivih istoimenskega romana Josipa Jurčiča, za katero je glasbo napisal skladatelj Aleš Makovac.
6

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Vodenje vadbe
Vabimo prostovoljca ali prostovoljko, ki bi 1-krat na teden lahko vodil/-a razgibavanje ali plesne delavnice za posameznike z multiplo sklerozo.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
12:10 Pyeongchang 2018 - Biathlon: Staffetta femminile 4×6 km.

TV Maribor

11:40 Koda, izobraževalno-svetovalna oddaja, ponovitev
12:50 Dobro jutro

Radio Koper

11:45 Pesem in pol
12:30 Opoldnevnik

Radio Maribor

12:00 Točno opoldne
12:45 Ropotarnica
Kazalo