Nuška Gajšek. Foto: STA/Gregor Mlakar
Nuška Gajšek. Foto: STA/Gregor Mlakar

Po skoraj vseh preštetih glasovih prepričljivo vodi Nuška Gajšek (64,28 %), na drugem mestu je Andrej Čuš (16,15 %).

Županji se je tako uresničila želja, da bi si podporo za še štiri leta zagotovila že v prvem krogu. "To je sladko presenečenje. Želeli smo si zmage v prvem krogu, a si je nismo upali napovedovati. Iskrena hvala Ptujčanom in Ptujčankam, vemo, da nas čaka težko delo, a zmoremo. Imamo znanje, voljo in željo, verjamem, da bomo uspešno peljali naprej," je povedala v odzivu za TV Slovenija.

Foto: STA/Gregor Mlakar
Foto: STA/Gregor Mlakar

Kampanja je bila po njenih besedah zelo korektna, kar jo navdihuje z upanjem, da bo takšen tudi prihodnji mandat. "Da se bomo znali poenotiti, znali sodelovati za dobro tega mesta, ki potrebuje preboj. Imamo ogromno pripravljenih projektov, nato pa je treba sesti skupaj za mizo in pogledati, kaj je tisto, kar mesto potrebuje, da se bo razvijalo. Zagotovo nas čaka obnova Osnovne šole Breg, opremljanje industrijske cone, to je ključno, če želimo pritegniti investitorje in nova delovna mesta," je napovedala.

"V prejšnjem mandatu smo se naučili, da lahko delamo brez koalicije in opozicije, da se lahko poenotimo in delamo z roko v roki. Seveda se vedno nismo strinjali, a smo vedno našli kompromis. Večino stvari smo sprejemali soglasno in zaupam, da bo tako tudi naprej," si je še zaželela.

Malo glasov za preostale

Volilna udeležba na Ptuju je bila danes 46,4-odstotna.

Andrej Čuš, ki je kandidiral s podporo volivcev, je z nekaj več kot 16,2 odstotka prišel na drugo mesto, prejel je manj glasov kot pred štirimi leti, ko je za las ostal brez uvrstitve v drugi krog. Kandidat SDS-a Franjo Rozman je osvojil 8,7 odstotka glasov, še bolj pa je zaostal kandidat Gibanja Svoboda Štefan Petek, sicer ravnatelj glasbene šole, s 4,9 odstotka.

Kandidat Gibanja Resni.ca Robert Križanič, ki je pred štirimi leti osvojil zadnje mesto, je tokrat osvojil 1,8 odstotka glasov, le malenkost manj kandidat Levice Boštjan Koražija in kandidatka SLS-a Suzana Lara Krause, kandidat SNS-a Andrej Lacko pa vsega 0,3 odstotka glasov.

Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Županja Ptuja slavila že v prvem krogu

Nuška Gajšek se je na mesto edine županje v vseh slovenskih mestnih občinah zavihtela pred štirimi leti, ko je v drugem krogu s 66 odstotki ugnala nekdanjega večkratnega ptujskega župana Štefana Čelana in mu preprečila, da bi se po štirih letih znova vrnil v mestno hišo.

Tudi anketa nakazovala samo en krog

Predčasnega glasovanja, ki je potekalo od torka do četrtka, se je na Ptuju udeležilo 733 volivcev ali 3,82 odstotka volilnih upravičencev.

Predvolilna kampanja je na Ptuju minila mirno, edina javnomnenjska anketa, ki jo je opravil časopis Večer, pa je napovedovala prepričljivo zmago aktualne županje v prvem krogu.