Foto: BoBo
Foto: BoBo

Nuška Gajšek meni, da ima njena ekipa za pokazati veliko uspešno končanih projektov, delali so namreč številne male in velike stvari za ljudi, zato verjame, da bodo s takim tempom in energijo nadaljevali tudi v prihodnje.

Napovedala je nadaljevanje investicij v komunalno infrastrukturo, saj so kanalizacija, vodovod in ceste osnova kakovosti bivanja, čaka jih še obnova Osnovne šole Breg, ki je zadnja v vrsti za to, da dobi podobo, kakršno v sodobnem času potrebuje. Prav tako se bodo lotili selitve osrednje kuhinje vrtca na novo lokacijo, rešitve bodo še naprej iskali tudi za glasbeno šolo.

"Lotili se bomo številnih izzivov na stanovanjskem področju, z gradnjo neprofitnih in oskrbovanih stanovanj in tudi zagotavljanjem pogojev za gradnjo tržnih stanovanj, ki jih na Ptuju prav tako manjka," je dodala Gajšek, ki verjame, da so v tem mandatu pokazali, da znajo prepoznati potrebe mesta in da imajo nanje tudi primerne odgovore.

Spomnila je tudi na problematiko zagotavljanja primernih razstavnih prostorov za bogato mestno arheološko zbirko, kar bodo morali izpeljati v sodelovanju z državo. Regijo pa čaka še uresničenje zahtevnega projekta celovite oskrbe z vodo, za kar naj bi dobili zagotovila, da bo tudi v naslednji finančni perspektivi na voljo evropski denar, je še dejala.

Med ključnimi projekti naslednjega mandata je po njenem mnenju tudi ta, da skupaj z državo in stroko najdejo dokončno rešitev za ptujsko obvoznico, potem ko so že naredili nekaj pomembnih korakov v sodelovanju z medresorsko delovno skupino in z dnevnega reda izbrisali pogovore o trasah, ki bi mestu škodovale.

Na Ptuju se bo za županski položaj potegovalo kar osem kandidatov, kljub številčni konkurenci pa si aktualna županja želi zmage že v prvem krogu, za kar si bodo dejavno prizadevali na terenu. "Verjamem, da je more štiriletno delovanje med ljudmi pustilo pozitiven pečat in upam, da bodo ljudje to znali tudi nagraditi," je dodala.

Številni protikandidati

Ob Nuški Gajšek, kandidatki SD-ja, je vnovično kandidaturo napovedal nekdanji poslanec in državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš, ki kandidira s podpisi volivcev in podporo svoje liste, Gibanje Svoboda pa se na županske volitve odpravlja z dolgoletnim ravnateljem ptujske glasbene šole Štefanom Petkom. Kandidat SDS-a bo tokrat Franjo Rozman, kandidat SNS-a Andrej Lacko, kandidatka SLS-a Suzana Lara Krause, kandidat Levice nekdanji poslanec Boštjan Koražija, kandidat stranke Resni.ca pa Robert Križanič.