Bernard Brščič, predsednik Domovinske lige. Foto: BoBo
Bernard Brščič, predsednik Domovinske lige. Foto: BoBo

Program Domovinske lige je strnjen v trideset točk. Na prvem mestu DOM poudarja, da brez suverenosti ni domovine in da je Slovenija dom Slovencev. "Poslanstvo slovenske države je skrb za varnost in blaginjo slovenskih državljanov. Najvišji interes slovenske države bi moral biti preživetje slovenskega naroda, slovenskega jezika, kulture in identitete," navajajo v programu, objavljenem na spletni strani stranke. S temi stališči je tesno povezana migracijska politika stranke. V DOM-u se namreč zavzemajo za spremembo zakonodaje, ki bi prebežnikom ob nezakonitem vstopu v državo onemogočila zaprositi za mednarodno zaščito. Prav tako menijo, da bi morali prosilci za azil kazensko odgovarjati za nezakonit vstop v državo. Nasprotujejo tudi "množičnemu priseljevanju državljanov Kosova v Slovenijo" in menijo, da bi se v Sloveniji moral izvesti popis prebivalstva, v katerem bi se posamezniki izrekli o svoji narodnosti.

Druga točka programa izpostavlja svobodo govora, ki je, kot navaja DOM, temeljna civilizacijska pridobitev. "Nasprotujemo politični korektnosti in boju proti "sovražnemu govoru" pod pretvezo ponovnega uvajanja verbalnega delikta," so zapisali v programu.

V četrti točki DOM nasprotuje obveznemu cepljenju, sicer pa se v programskem sklopu "Zdravstvo" zavzema tudi za postopno privatizacijo javnih bolnišnic. Sistem obveznega zdravstvenega zavarovanja pa bi preoblikovali na način, da bi zavarovalnice, ki zdaj ponujajo dopolnilno, ponujale tudi obvezno zdravstveno zavarovanje.

Deveta točka programa nasprotuje zelenemu prehodu. Po mnenju stranke gre pri zelenem prehodu za svetovno prevaro. Sveženj zakonodajnih predlogov “Pripravljeni na 55”, ki ga je pripravila Evropska komisija in predvideva podnebno nevtralnost do leta 2050, je po mnenju DOM-a nerealen. "Naša prioriteta je blaginja Slovencev, ne utopični zeleni cilji globalistov."

Pomemben poudarek v programu DOM-a predstavlja družinska politika. Liga nasprotuje vsem definicijam družine, ki se razlikujejo od tradicionalne in jo sestavljata oče in mati. Naklonjeni so ideji poklica matere. Materi, ki rodi pet ali več otrok, bi po njihovem mnenju morala država izplačevati 80 odstotkov povprečne plače. Matere, ki otroka do drugega leta obdržijo doma, pa bi lahko prejemale subvencijo, ki bi jo sicer prejel vrtec. Pogoji za pridobitev omenjenih ugodnosti bi bili 10 let bivanja v Sloveniji in slovensko državljanstvo. V ligi obenem nasprotujejo nepremičninskemu davku, ki naj bi odvračal družine od zasebnolastniškega reševanja stanovanjskega vprašanja.

V DOM-u se med drugim zavzemajo še za liberalizacijo dostopa do orožja, za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško, za ukinitev RTV-prispevka, za preoblikovanje Slovenije v vitko državo in za prenovo šolskega sistema, iz katerega bi bilo po njihovem mnenju treba odstraniti levičarsko ideologijo. V DOM-u Slovenijo vidijo kot srednjeevropsko, in ne balkansko državo, zato se zavzemajo za priključitev Slovenije Višegrajski skupini.

Domovinska liga je bila ustanovljena februarja 2019, aprila je bil na ustanovnem kongresu za predsednika stranke izvoljen Bernard Brščič. Prvi večji projekt stranke so bile evropske volitve (26. maja 2019), na katerih je kandidatna lista DOM-a prejela 1,7 odstotka glasov. Iz stranke je še istega leta izstopila nekdanja podpredsednica DOM-a in ena vidnejših članic Lucija Ušaj Šikovec, ki je bila pred vstopom v DOM članica stranke SDS.