Gašper Krošelj je imel ogromno dela, saj se branilci niso izkazali. Foto: EPA
Gašper Krošelj je imel ogromno dela, saj se branilci niso izkazali. Foto: EPA

Ključna je bila igra ob prednosti igralca več, kjer so Švicarji blesteli, zadeli so kar štirikrat. Nekajkrat so popolnoma izigrali obrambo risov. Zadnja tretjina je bila zelo slaba in poraz z 0:7 je bil neizbežen.

Švicarji so udarno začeli svetovno prvenstvo. V prihodnjih dneh bodo dobili še kakšno okrepitev, saj so New Jersey Devilsi izpadli v polfinalu Vzhoda v Ligi NHL. Foto: EPA
Švicarji so udarno začeli svetovno prvenstvo. V prihodnjih dneh bodo dobili še kakšno okrepitev, saj so New Jersey Devilsi izpadli v polfinalu Vzhoda v Ligi NHL. Foto: EPA

"Švica je bila prava, mi pa nismo odigrali, kot znamo. Zdaj je prepozno objokovati za nazaj. Daleč smo bili od uspeha, a do konca je še šest tekem. Moramo se pripraviti na vsako naslednjo tekmo posebej. Gole smo bolj ali manj dobivali ob igri z igralcem manj. Moramo priznati, Švicarji so bili boljši. To je ekipa, ki bo prišla daleč. Dejstvo je, da znamo odigrati bolje. Če hočemo, da se veselimo na kakšni tekmi, bomo morali igrati bolje. Bilo pa je težko, fantje so se sicer trudili, a je bilo preveč individualnih napak. Sploh zadnja tretjina ni bila v redu in tako se tekma ne končuje. Hrabri pa me, da je bilo spodobnih prvih 11 minut druge tretjine. Fantje znajo igrati boljši hokej, kot so ga prikazali danes," je poudaril selektor Matjaž Kopitar.

"Ni šlo po načrtu. V prvih dveh tretjinah smo prikazali dobro igro, a smo padli v zadnjih petih minutah, ko smo naredili preveč napak in jim ponudili priložnost ob "power playu". Zadnja tretjina ni bila prava. Zdaj je treba dati glave gor, proti Kanadi moramo odigrati precej bolje," je dodal Žiga Jeglič.

Sorodna novica Risi po 18 letih lovijo prvi obstanek med elito

Kuralt: Kaznovali so vse naše napake
"Poraz bi bil precej nižji, če bi bili malce bolj zbrani v obrambni tretjini. Zavedali smo se, da so Švicarji zares kakovostni. Kaznovali so vse naše napake. Proti Kanadi bo treba biti bolj zbran v obrambi. Treba bo tudi zadeti, saj drugače ne moremo biti uspešni," je poudaril Anže Kuralt.

Simšič: Preveč smo jim prepustili igro
"Preveč smo jim prepustili igro. Nismo bili dovolj agresivni. Naredili smo veliko preveč napak. Naredili bomo videoanalizo Kanadčanov. Imajo močne, a zagotovo tudi šibke točke," je razmišljal Nik Simšič, ki je bil najboljši posameznik v razglašeni slovenski izbrani vrsti.

Kanadčani v petek navdušili proti gostiteljem
Kanadčani so v petek blesteli v Areni Rigi. Latvijce so odpravili kar s 6:0. Selektor Andre Tourigny seveda računa na igralce iz Lige NHL. Le napadalca Adam Fantilli in Michael Carcone ne igrata v najmočnejši ligi na svetu. Kapetan je Tyler Toffoli, ki je med letoma 2013 in 2020 igral za Los Angeles in s Kralji junija 2014 tudi osvojil Stanleyjev pokal. Zdaj igra za Calgary, ki se ni prebil v končnico.

Risi prejeli lekcijo na uvodni tekmi proti razigranim Švicarjem