Robert Sabolič je bil med strelci ob zmagi Slovenije s 5:3. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Sabolič je bil med strelci ob zmagi Slovenije s 5:3. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi teden priprav na Bledu, ki so imele že dva tedna podlage za igralce, ki so hitro končali klubski del sezone, je v celoti uspel. Navsezadnje so slovenski "oklepniki" na pripravljalni tekmi premagali še Avstrijo. Zmage nad severnimi sosedi, čeprav le prestižne, pa so vedno dobrodošle.

Za nameček so jo risi dosegli še na avstrijskem ledu, kjer so se koroški poročevalci hudovali na Roberta Saboliča in Blaža Tomaževiča, ki sta v zadnjem letu nosila dres beljaškega kluba. Kar na glas so razmišljali, kako sta lahko tako uspešna in dobra v slovenskem dresu, nazadnje v beljaškem pa jima v četrtfinalu avstrijskega prvenstva na znamenitem večnem derbiju s Celovčani ni prav veliko uspevalo. Za nameček sta bila vmes kar lep čas brez tekmovalnega pridiha.

Neposredni prenosi svetovnega prvenstva v hokeju bodo na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju.

Kolegom z one strani Karavank smo hitro pojasnili, da sta bila morda na četrtkovi tekmi tako Robert kot Blaž strelca prav zaradi tega, ker sta željna dokazovanja prav v dvorani, kamor hodita v službo. In to proti večnemu tekmecu rdeče-bele-rdeče barve.

Korošci z razlago niso bili zadovoljni, o vsem pa bi lahko razpredali še dolgo v noč. Ko smo jim za konec rekli še, da še dobro, da v slovenski vrsti ni bilo Roka Tičarja, ki je prav v omenjenem dvoboju med Beljakom in Celovcem odigral nekaj zelo všečnih tekem, pa je bil že čas, da smo sedli v svoj avtomobil in odhiteli domov.

Sorodna novica Slovenci v zadnji tretjini do zmage v Beljaku

Risi se bodo znova zbrali v torek, ko bodo nekaj dni preživeli pod Pohorjem v Mariboru. Tam so že od včeraj tudi naše najboljše hokejistke, ki jih tudi čaka svetovno prvenstvo. Seveda v nižji kategoriji od moških kolegov, ampak z veliko željo, da se znova povzpnejo klin višje.

V torek se bodo brlogu priključili še štirje igralci, ali bo posledično že kdo končal priprave, pa za zdaj s Hokejske zveze Slovenije še niso sporočili. Tekmi s Poljsko bosta zagotovo drugačni, kot je bila ta v Beljaku. Poljska je že na koncu priprav, njihova postava je dokončno izoblikovana, peterke postavljene. To so v četrtek občutili Latvijci.

Vsekakor pa drži, da tekme v tem obdobju ne prinašajo veliko. Seveda rezultatsko gledano, za stroko in za tiste, ki se borijo za mesto na končnem seznamu, pa velja prav vsaka malenkost. Selektor Slovenije Matjaž Kopitar pa nam je tako ali tako že v četrtek v Beljaku znova povedal, da je pač človek, ki nerad izgublja. Pa tudi če v sobotah zvečer igra mali nogomet s svojimi prijatelji.

Da v Rigi rise čaka zelo zahtevna naloga, da tretjič ostanejo med elito, pa vemo najmanj od lanskega maja, ko so se tja uvrstili. Še vedno nam je nadvse žal, da je Madžarska odstopila od skupne kandidature za organizacijo tega prvenstva. Še vedno mi ne gre iz glave, zakaj tudi nam ne bo dano, da bi v domači dvorani spremljali najboljše hokejiste sveta. Kot kaže, bodo tisti, ki so imeli priložnost stopiti v Tivoli leta 1966, še dolgo edini, ki jim je bilo to dano na slovenskih tleh.

Če pa bi si kdo le želel malo potešiti željo po reprezentančnem hokeju doma, bo od ponedeljka naprej priložnost na Bledu, kjer bodo nastopili slovenski mladinci v tretjem razredu svetovnega hokeja.