Kaj pa leta 2025? Drugo leto se bo Dirka po Franciji začela na severu države v Lillu in departmaju Nord.

Po letih 1957, 1965 in 2009 bo Tour četrtič obiskal Barcelono. Katalonska metropola, ki je bila leta 1992 prizorišče poletnih olimpijskih iger, bo prvič gostila uvodno etapo najslovitejše kolesarske dirke na svetu.

"Všeč so nam velika mesta, v Franciji ali čez mejo, najbolj prestižna, vendar pod pogojem, da še naprej obiskujemo manjše kraje in vasi v Franciji. To je bistveno. V primeru Barcelone je obstajala politična volja, a tudi športni interes, da bi vključili v traso tudi hrib Montjuic," je dejal direktor Toura Christian Prudhomme.

Prva etapa bo v Barceloni 4. julija 2026. Trasa 113. izvedbe francoske pentlje bo leta 2026 vključevala dve etapi v celoti po Kataloniji, kjer se bo začela tudi tretja etapa, ki se bo končala na francoskih tleh.

Leta 2028 začetek v Pragi?

Odločitev sledi usmeritvam, v skladu s katerimi želijo Tour čim večkrat začeti zunaj meja Francije. Lani so uvodne tri etape potekale v Baskiji, letošnji Tour pa se bo 29. junija začel v Firencah v Italiji. Pred potrditvijo načrta, da bo Grand Depart 2026 gostila Barcelona, so se razširile govorice, da je Praga vložila resno kandidaturo, da bi se Tour de France 2028 začel na Češkem.