Egan Bernal je lani zmagal na Dirki po Franciji in tudi letos bo šel na to slovito tritedensko dirko, ki se bo začela 29. avgusta, z mislijo na rumeno majico. Foto: EPA
Egan Bernal je lani zmagal na Dirki po Franciji in tudi letos bo šel na to slovito tritedensko dirko, ki se bo začela 29. avgusta, z mislijo na rumeno majico. Foto: EPA

Bernal zagotavlja, da v ekipi ni nobenih napetosti. Na Dirko po Franciji bo namreč ekipa, ki v zadnjem desetletju obvladuje to najpomembnejšo dirko na svetu, poslala tri kapetane, ob Bernalu in Froomu še Gerainta Thomasa. Vsi so šampioni, ki imajo že rumeno majico, in vsi tudi letos ciljajo nanjo.

V pogovoru za kolumbijski časnik El Tiempo je 23-letni Bernal povedal, da njegova izjava (da se ne bo žrtvoval za nikogar) ni povzročila razburjenja.

"Froome ni bil nikoli jezen name ali na moje besede. Sva prijatelja, oba želiva zmagovati. Najpomembneje je, da Ineosu spet uspe osvojiti rumeno majico. Chris, Geraint in jaz smo pošteni drug do drugega. Če bomo videli, da je nekdo močnejši, mu bomo pomagali. Če bo treba, bom jaz delal za Frooma, in prepričan sem, da bosta tudi on in Geraint zame, če bo treba."

"Vodstvo ekipe bo določilo, kdo bo glavni v boju za rumeno majico, ampak za zdaj je še prezgodaj govoriti o tem. Saj še niti nismo nadaljevali sezone. Počakati bo treba na prve etape Toura."

Bernal, ki tako kot večina ni dirkal od začetka leta 2020, pričakuje, da bi lahko koronapremor premešal karte: "Videli bomo nekaj presenečenj. Nekateri so trenirali na višini, drugi niso. Zaradi okoliščin bo veliko kolesarjev, ki se bodo potegovali za zmago. Tokratni Tour de France bo na veliko višji ravni kot v zadnjih letih. To bo poseben dogodek za šport z veliko prestiža."