Egan Bernal je zmagal na Touru leta 2019. Foto: Reuters
Egan Bernal je zmagal na Touru leta 2019. Foto: Reuters

Zmagovalec Toura 2019 je letošnjo francosko pentljo končal predčasno po 16. etapi, potem ko se zaradi težav s hrbtom ni mogel kosati s slovenskima zvezdnikoma Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem, ki sta na koncu zasedla prvi mesti.

Bernalu so diagnosticirali skoliozo, mladi kolesar pa je priznal, da v zadnjem času sicer kolesari brez bolečin, a da bo okrevanje dolgo. Vseeno je prepričan, da bo štartal na Touru, ki ostaja njegov veliki cilj za prihajajočo sezono.

"Vnetje bo počasi preteklost. Že nekaj dni poganjam pedala brez bolečin, a vem, da bo okrevanje trajalo še nekaj časa. Resnica je, da se pripravljam na Tour, na najbolj pomembno dirko na svetu," je za domače medije, ki jih povzema kolesarski spletni portal Cyclingnews, dejal Bernal.

Najprej bo v sezoni dirkal na kolumbijskem državnem prvenstvu v februarju, za prve mesece sezone 2021 pa njegov program ostaja odprt. Večkrat je v preteklosti Bernal razlagal, da si želi nastopiti na Dirki po Italiji, a ker organizatorji naslednje izdaje Gira še niso sporočili trase za majsko tekmovanje, to vprašanje ostaja odprto.

V letu 2021 poleg Toura načrtuje še nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki se bodo za kolesarje začele vsega teden dni po koncu francoske pentlje.