Ineos Grenadiers je imel letos že nekaj uspehov, z Bernalom je slavil tudi na Dirki po Italiji (na fotografiji), a seveda je osrednji cilj sezone Dirka po Franciji, ki se bo začela 26. junija. Foto: Reuters
Ineos Grenadiers je imel letos že nekaj uspehov, z Bernalom je slavil tudi na Dirki po Italiji (na fotografiji), a seveda je osrednji cilj sezone Dirka po Franciji, ki se bo začela 26. junija. Foto: Reuters
Sorodna novica "Grenadirji" z gorskim vlakom za prvo zmago nad Rogličem in Pogačarjem

Štart 108. Dirke po Franciji v Brestu je vse bližje. Slovenci upamo, da se bo ponovil lanski scenarij, ko sta dirko krojila Tadej Pogačar in Primož Roglič, a konkurenca bo neizprosna. Najnevarnejši bo Ineos Grenadiers, ki je v pripravi na dirko vseh dirk s štirimi različnimi kolesarji osvojil Romandijo (Geraint Thomas), Giro (Egan Bernal), Dofinejo (Richie Porte) in Švico (Richard Carapaz).

Vsi omenjeni (razen Bernala) bodo nastopili na letošnjem Touru, osmerico pa zaključujejo Tao Geoghegan Hart, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe in Dylan van Baarle.

Že pred dnevi je vodilni športni direktor Ineosa Gabriel Rasch razlagal, kakšna bo taktika: "Mislim, da je naša priložnost v številčni premoči. Na posamičen dan je treba izbrati pravo taktiko. Lahko bodo dolgočasne etape s staro Skyevo taktiko, kjer se bo branilo, lahko bomo ravno nasprotno agresivnejši in napadalni."

Vodja Ineosa Dave Brailsford je zdaj potrdil Rascheve besede. "Dirke po Franciji ne bomo dobili tako, da bomo le sedeli na kolesu. Imamo takšno ekipo, da moramo prevzeti pobudo. Letos smo spremenili filozofijo dirkanja, smo bolj odprti, agresivnejši. Z neustrašnim pristopom gremo tudi na Tour."

Brailsforda so v času prevlade ekipe Sky (predhodnik Ineosa) kritizirali, da je zaprl Tour in ga naredil neprivlačnega, toda časi so se spremenili, kar je pokazala že lanska zmaga Taa Geoghegana Harta na Dirki po Italiji. Brailsford pred Tourom pravi: "V vsakem trenutku na vsaki etapi bomo poskušali izkoriščati priložnosti, ki se bodo ponudile."

Mohorič pričakovano v ekipi Bahrain Victorious
Medtem je ekipo za letošnjo Dirko po Franciji določil tudi Bahrain Victorious. Kot je bilo pričakovati, je med osmerico Matej Mohorič, priložnosti pa ne bo dobil Mark Padun, ki je na Dirki po Dofineji blestel z dvema etapnima zmagama. Ob Mohoriču ekipo sestavljajo še Jack Haig, Pello Bilbao, Sonny Colbrelli, Marco Haller, Wout Poels, Dylan Teuns in Fred Wright.