Chris Froome je eden glavnih favoritov za zmago na letošnjem Touru. Foto: Reuters
Chris Froome je eden glavnih favoritov za zmago na letošnjem Touru. Foto: Reuters
Froome pripravljen na Tour

Priznal je, da je v največji meri za to kriv sam, obenem pa pojasnil, da je po lanski Dirki po Franciji opravil že več kot 30 drugih testov. Po protidopinških pravilih morajo športniki za vsak dan v letu za eno uro najaviti, kje bodo, tako da jih lahko obiščejo nadzorniki. Če se trikrat v koledarskem letu izognejo testiranju, lahko sledi kazen.

Froome je zdaj dobil prvi "rumeni karton" za en izpuščen test, ker ga ni bilo v hotelu, ko je bil z ženo na počitnicah v Italiji. Pravzaprav je bil v hotelu, vendar je bilo osebje preveč zagreto pri branjenju pravic svojega gosta. Nadzornikov namreč ob sedmi uri zjutraj niso pustili do njegove sobe, prav tako pa niso želeli poklicati kolesarja.

"Ko sva prišla na zajtrk, so mi v recepciji rekli 'hej, zjutraj so bili tu iz protidopinške agencije, ampak naša pravila so taka, da gostov ne smemo motiti'," je nekoliko nenavaden zaplet pojasnil Froome. Dodal je, da je skušal vse skupaj pojasniti pristojnim, vendar ni bil uspešen, nazadnje pa je odgovornost prevzel nase: "Moral bi povedati hotelskemu osebju, da pri športnikih pač obstajajo nekatere izjeme, ko gre za gostov mir. Naučil sem se bolečo lekcijo."

Froome pripravljen na Tour