V navijaškem taboru v Komendi so se veselili pozno v noč. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
V navijaškem taboru v Komendi so se veselili pozno v noč. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Sorodna novica Pogačar iz srca in srčno: "Hvala vsem. Ne, ne bom jokal."

Kot je poročal dopisnik RTV Slovenija Igor Jurič z Elizejskih poljan, je bilo razpoloženje veličastno. Množica navijačev, navdušencev kolesarstva, se je zbrala tako na Elizejskih poljanah kot na mestnih ulicah Pariza, Pogijev uspeh pa so pospremili z naslednjimi besedami. "Zelo smo čustveni in ponosni, ker smo Slovenci, ker vemo, da če si nekaj resnično želimo, lahko to tudi dosežemo. To smo dokazali s Tadejem," meni ena izmed kolesarskih navdušenk. Drugi je dodal, da so prišli v Pariz "proslavit velik praznik slovenskega športa in kolesarstva in se zahvalit za čudovite tri tedne."

Sorodna novica Tadej Pogačar drugič zapored okronan za kralja Toura

Iz Pogačarjevega domačega kraja je poročal novinar TV Slovenija Nejc Krevs. Kot je povedal, kraj diha s Tadejem. Več sto navijačev se je zbralo pod navijaškim šotorom, kjer so spremljali parado šampionov in kronanje Tadeja Pogačarja kot zmagovalca 108. Dirke po Franciji. "Navijali smo vso dirko, kapo dol. Vsako leto pa nam delo naloži, moramo rondo (krožišče, op. a.) urediti," se je pošalil eden izmed navijačev. "Veseli smo, ponosni, komaj čakamo, da se vrne v domače kraje in da še enkrat 'zažuramo'," pa je povedala ena izmed navijačic.

Sprejem v domačem kraju lahko v Komendi pričakujemo po olimpijskih igrah.

V svojih zahvalah je Pogačar tudi svojemu domačemu kraju namenil nekaj besed, potem ko je slišal, kako so vsak dan stiskali pesti zanj. "Hvala vsem Komendčanom, res sem presrečen, da sem odraščal v Komendi. Res je lepa vas, vedno vlada dobro vzdušje. Hvala vsem, ki so navijali zame, ampak sploh Komendčanom."

Slovenci v Parizu in Komendi navijali za Tadeja Pogačarja