Chris Froome ima veliko prednost pred tekmeci pred začetkom zadnjega tedna Toura. Britanec ima težave le z nekaterimi novinarji in navijači. Foto: EPA
Chris Froome ima veliko prednost pred tekmeci pred začetkom zadnjega tedna Toura. Britanec ima težave le z nekaterimi novinarji in navijači. Foto: EPA
Urinski napad na Frooma

"Po približno 50 ali 60 km me je eden izmed gledalcev po obrazu polil z urinom in kričal, da sem navaden dopingiranec. To je ogabno. Zares sem razočaran, na veliko ravneh stvari potekajo popolnoma napačno na letošnjem Touru. To ni dobro za kolesarstvo," je pojasnil Froome, ki je v odličnem položaju pred začetkom zadnjega tedna Toura.

Froome je poudaril, da je pripravljen za kakršno koli testiranje neodvisnih strokovnjakov, saj si želi utišati vse dvomljivce o njegovem uspehu. Po veličastni vožnji na mitski Mont Ventoux pred dvema letoma so se začele prve kritike. V torek je s tekmeci pometel na prvi pirenejski etapi do La Pierra Saint Martina in v zadnjih dneh posluša le še vprašanja o dopingu.

Nekdanja francoska kolesarja Laurent Jalabert in Cedric Vasseur, ki komentirata Tour za francosko televizijo, sta v analizah vožnje Frooma na prvi etapi v Pirenejih v torek izrazila številne sume. Vzpon ekstra kategorije do La Pierre Saint Martina je zmogel v 41 minutah. Posebej jima ni šlo v glavo, s kakšno lahkoto je potolkel tekmece in v sedečem položaju naredil veliko razliko.

"Veliko poročanja z letošnjega Toura je bilo zelo neprimernega. Vsi ti posamezniki se dobro zavedajo, kdo so, in krivim jih, saj delajo škodo našemu športu. Moram poudariti, da je veliko navijačev izrazilo podporo, tudi velika večina novinarjev poroča le o dirki, nekateri pa pač vedno hočejo izstopati in pokvariti to izjemno dirko," je dodal Froome.

Urinski napad na Frooma