Luka Mezgec bo predvsem pomočnik Dylana Groenewegna. Foto: Twitter/@GreenEDGEteam
Luka Mezgec bo predvsem pomočnik Dylana Groenewegna. Foto: Twitter/@GreenEDGEteam
Sestava ekipe BikeExchange-Jayco:

Jack Bauer (NZL) – sedmi nastop
Luke Durbridge (AVS) – osmi nastop
Dylan Groenewegen (NIZ) – peti nastop
Amund Grøndahl Jansen (NOR) – peti nastop
Chris Juul-Jensen (DAN) – peti nastop
Michael Matthews (AVS) – sedmi nastop
Luka Mezgec (SLO) – tretji nastop
Nick Schultz (AVS) – novinec

Za 33-letnika bo to tretji nastop na Dirki po Franciji, skupno pa že dvanajsti na eni od treh največjih tritedenskih dirk. Cilj avstralske ekipe je čim več etapnih zmag, saj za skupni seštevek v svojih vrstah nima pravega kandidata.

"Čas je za nov spektakel in veseli smo, da se vračamo nazaj v normalne okoliščine, ko se nam lahko pridružijo tudi navijači in naši partnerji. V zadnjih mesecih smo trdo garali, izbrali smo dobro uravnoteženo ekipo, ki je sposobna zmagovati na etapah, vsako priložnost bomo zagrabili z obema rokama. Verjamemo v ekipo, ki smo jo sestavili," je za spletno stran ekipe dejal direktor Brent Copeland.

Kot glavni cilj na dirki so v ekipi označili čim več etapnih zmag, do prvih bodo skušali priti že na drugi in tretji etapi, ki bosta na letošnji dirki po Franciji potekali na Danskem in bosta pretežno ravninski.

"Veselim se, da se vračam na Tour, nazadnje sem nastopil leta 2019. Bil sem uspešen, zato mi letošnja vrnitev pomeni veliko. Imamo močno ekipo, prepričan sem, da bom imel vso potrebno podporo, za mano so odlično pomočniki, kot je Luka Mezgec. Letos smo že veliko delali skupaj, dosegli smo nekaj zmag in pred nami je veliki cilj, dirka po Franciji," je dejal prvi adut moštva Dylan Groenewegen.

Bahrain Victorious potrdil Mohoriča in Tratnika za Tour
Tudi Bahrain Victorious je predstavil postavo za Tour. Barve te ekipe bosta zastopala tudi slovenska kolesarja Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Kot so danes sporočili iz ekipe, se na 109. izdajo Toura podajajo v močni zasedbi in računajo na stopničke v skupni razvrstitvi. Glavna aduta bosta Avstralec Jack Haig in Italijan Damiano Caruso, pomočniki pa bodo Tratnik, Poljak Kamil Gradek, Britanec Fred Wright, Španec Luis Leon Sanchez, Mohorič in Belgijec Dylan Teuns.

"Naš cilj je, da si kot ekipa priborimo prve stopničke na Touru, ki so nam z Lando za las ušle leta 2020. Imamo res močno postavo za težak Tour, ki bo poln izzivov. A mislim, da imamo v postavi prave kolesarje za vse te različne naloge, tako da bosta naša glavna moža Jack in Damiano lahko izpolnila zadane cilje, drugi pa bodo dobili priložnost za kakšno etapno zmago," je za spletno stran ekipe dejal športni direktor Bahraina Gorazd Štangelj.

Eden ključnih pomočnikov bo tudi Mohorič, lani zmagovalec na dveh posamičnih etapah. Kot so zapisali v predstavitvi ekipe za Tour, bo prav on eden glavnih pomočnikov kolegoma, ki se bosta borila za čim višjo skupno uvrstitev, obenem pa bo prežal na priložnost, da še poveča zbirko lastnih etapnih zmag na Dirki po Franciji.

"Moj cilj je, da bi na letošnjem Touru dosegel še kakšno etapno zmago. Moja najljubša etapa je peta s ciljem v Arnberškem gozdu, kjer sem že bil prvi na dirki Pariz – Roubaix, rad pa bi to ponovil še julija. Počutim se odlično, dobro smo delali in skupaj nam lahko uspe še boljša dirka kot lani," je za spletno stran svoje ekipe dejal Mohorič.

Tudi letos Navidezna dirka

S 109. Dirko po Franciji, ki bo potekala od 1. do 24. julija, se vrača tudi priljubljena MMC-jeva igra Navidezna dirka, za katero bo nagrade prispeval Continental.

Takoj ko bodo v sredo, 29. junija, na dan uradne predstavitve (prenos na TV SLO 2 ob 18.30) znane uradne postave ekip s pripadajočimi številkami, bo mogoče sestaviti svojo ekipo, s katero boste skušali osvojiti čim več točk.

Dirka po Franciji se bo začela 1. julija.