Matej Mohorič bo na Dirki po Franciji v vlogi pomočnika Mikela Lande. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Mohorič bo na Dirki po Franciji v vlogi pomočnika Mikela Lande. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipa je postavo za francosko pentljo sestavila tako, da bodo vsi v pomoč Špancu, ki se bo potegoval za skupno zmago. Leta 2017 je bil skupno četrti.

Landa bo tako imel ob sebi kar nekaj hribolazcev in tudi raznolikega italijanskega šprinterja Sonnyja Colbrellija. V ekipi ne bo Belgijca Dylana Teunsa, ki naj bi imel težave s hrbtom. Manjkal bo tudi Mark Cavendish, ki je v zadnjih sezonah daleč od šampionske forme.

Ekipo na Touru bodo sestavljali Landa, Španec Pello Bilbao, Italijana Damiano Caruso in Colbrelli, Avstrijec Marco Haller, Mohorič, Nizozemec Wout Poels in Španec Rafa Valls.

Adam Yates od 2021 pri Ineosu
Adam Yates je podpisal dvoletno pogodbo z ekipo Ineos, ki bo začela veljati leta 2021. Yates, najboljši mladi kolesar na Dirki po Franciji 2016, je sicer član ekipe Mitchelton Scott, pri kateri kolesari že sedem let.

Yatesa so s prestopom v Ineos povezovali več tednov. Avstralska ekipa si je 28-letnika želela obdržati, a je na koncu ostala praznih rok. Pred dvema dnema je sicer njegov brat Simon Yates podaljšal z Mitcheltonom Scottom, kar pomeni, da bosta prihodnje leto prvič v poklicni karieri tekmeca.

Član Mitcheltona Scotta je tudi Luka Mezgec, ki bo tako kot Adam Yates dirkal na letošnjem Touru, ki se bo začel v soboto, 29. avgusta.