Tadej Pogačar. Foto: EPA
Tadej Pogačar. Foto: EPA

Predstavniki organizatorjev letošnje največje kolesarske dire na svetu, športna organizacija Amaury (ASO), še niso uradno potrdili, da bodo znova vpeljali protokol proti novemu koronavirusu, so pa to za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili viri.

Protokol predvideva omejen dostop do ciljnega prostora za ekipe, medtem ko bo nošenje mask obvezno za goste in novinarje. Kar zadeva kolesarje, je želja organizatorjev, da bi na najmanjšo mogočo raven omejili stike udeležencev dirke z ljudmi zunaj mehurčka, kar pomeni, da želijo povsem omejiti obiske restavracij ali druženje z navijači, ki prosijo za fotografije ali avtograme.

O vnovični uvedbi ukrepov za zajezitev covida-19 razmišljajo po slabih izkušnjah in izbruhu okužb na letošnji Dirki po Italiji. Na začetni etapi Dirke po Dofineji so skoraj vsi kolesarji nosili maske.

"To me ne moti, dokler ohranjamo svoje zdravje. Raje vidim, da si nadenemo maske in smo potem lahko vsi bolj sproščeni, kot da bi imeli izbruh in bi veliko kolesarjev izključili zaradi covida," je vodja ekipe Groupama FDJ David Gaudu povedal AFP.

Dirka se bo začela 1. in končala 23. julija.