Kristijan Koren bo na Touru nastopil šestič zapored. Foto: EPA
Kristijan Koren bo na Touru nastopil šestič zapored. Foto: EPA

Za Korena bo nastop na francoski pentlji že šesti po vrsti. Največji aduti Canondala so Američan Andrew Talansky, Irec Dan Martin in Kanadčan Ryder Hesjedal. Poleg njih bodo nastopali še Jack Bauer (NZl), Nathan Haas (Avs), Sebastian Langeveld (Niz), Ramunas Navardauskas (Lit) in Dylan van Baarle (Niz).

Na seznamu kazahstanske Astane ni Boruta Božiča. Kapetan ekipe bo Italijan Vincenzo Nibali, ki bo branil lansko zmago. Nibali je potrdil dobro pripravljenost pred francosko pentljo in je že drugo leto zapored zmagal na italijanskem državnem prvenstvu v cestni dirki. Nibaliju bodo pomagali Lars Boom (Niz), Jakob Fulgsang (Dan), Andrij Grivko (Ukr), Dmitrij Gruzdev (Kaz), Tanel Kangert (Est), Michele Scarponi (Ita), Rein Taaramae (Est) in Lieuwe Westra (Niz).

Na seznamu Lampre Meride ni slovenskih članov te ekipe, Jana Polanca, ki se je izkazal z etapnimi uspehi na italijanskem Giru, niti Luke Pibernika, ki je v nedeljo slavil na slovenskem državnem prvenstvu. Italijansko ekipo bo vodil Portugalec Rui Costa, svetovni prvak iz leta 2013, med pomočniki pa bo tudi Španec Rafael Valls, zmagovalec dirke po Omanu na začetku leta. V postavi pa je šest let po do zdaj zadnjem nastopu na Touru spet tudi Italijan Filippo Pozzato. Nastopali bodo še Matteo Bono (Ita), Davide Cimolai (Ita), Kristijan Durašek (Hrv), Nelson Oliveira (Por), Ruben Plaza (Špa) in Jose Serpa (Kol).

Dirka se bo začela v soboto na Nizozemskem s posamičnim kronometrom. Vse etape si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.