Vincenzo Nibali bo v soboto začel obrambo naslova na Dirki po Franciji. Foto: Reuters
Vincenzo Nibali bo v soboto začel obrambo naslova na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

30-letni Sicilijanec je na 219 kilometrov dolgi preizkušnji med Legnanom in Torinom slavil pred Francescom Redo in Diegom Ulissijem, ki je bil tretji. Na zadnjem vzponu je Nibali tri km pred ciljem silovito pospešil in tudi Reda ni imel več moči, da bi mu sledil.

Na štartu je bilo 108 kolesarjev. Nibali pa je imel izjemno ekipo Astane, pomagali so mu Michele Scarponi, Diego Rosa, Valerio Agnoli, Dario Cataldo in Davide Malacarne.

V četrti etapi znova prek tlakovcev
Tudi lani Nibali ni blestel do junija, vse moči je usmeril v Tour, kjer je zablestel v polnem sijaju. Letos bo imel izjemno močno konkurenco. Alberto Contador je moč dokazal že z zmago na Dirki po Italiji. Chris Froome, ki je dobil Tour pred dvema letoma, lani pa je odstopil zaradi poškodbe roke, je blestel na Dauphineju. Nairo Quintana se je posvetil pripravi na Tour.

Nibali se veseli prvega tedna Toura, ko je na sporedu četrta etapa od Serainga do Cambraija (223,5 km). 13 km (sedem odsekov) bodo kolesarji prevozili po znamenitih tlakovcih z dirke Pariz-Roubaix. Lani sta Contador in Froome precej izgubila na podobni etapi.