Takole je dobra dva kilometra pred ciljem nastal zamašek. Foto: Reuters
Takole je dobra dva kilometra pred ciljem nastal zamašek. Foto: Reuters

Prvi je povezan z gostovanjem v drugih državah. Začasne gostiteljice dihajo s Tourom, to smo videli pred leti precej glasno v Veliki Britaniji, danski navdušenci pa so preplavili traso obeh uvodnih etap.

Na začetku mostu pa je padel nosilec rumene majice Yves Lampaert. Foto: Reuters
Na začetku mostu pa je padel nosilec rumene majice Yves Lampaert. Foto: Reuters

Na mostu še mirno ...
Prvi tedni so običajno zelo nervozni in nemalokrat vodijo v padce in poškodbe (slovenski ljubitelji se še dobro spominjajo lanskega Toura in usode Primoža Rogliča). Tudi na začetku Velikega Belta se je pripetil padec, v katerega je bila vpletena rumena majica, nadaljevanje je bilo precej previdnejše.

... ob zoženju ceste pa padec
A takoj ko so kolesarji zapustili most in si pripravljali izhodišče za sprint, se je pripetil večji padec, v katerega so bili vpeti tudi nekateri kandidati za najvišja mesta v skupni razvrstitvi. Na njihovo srečo ni vplival na skupne izide, saj se je zgodil znotraj zadnjih treh kilometrov (natančno 2,3 km pred ciljem).

Sorodna novica Pogačar k sreči le z odrgnjenimi členki, van Aert napovedal obrambo rumene majice

Pogačar si je poškodoval členke
Dvakratni zmagovalec Tadej Pogačar je za RTV opisal padec: "Sam sem se umaknil v ograjo. S členki sem zadel vanjo, trenutno še malce boli. Vseeno sem prišel nekako varno do cilja z dvema defektoma."

O'Connor naredil obrat v zraku
Padel je tudi Ben O'Connor (AG2R Citroën Team), ki je lani osvojil četrto mesto: "Zdaj sem v redu. Ko se je zgodilo, sem naredil obrat, nisem se mogel izogniti trku. A tako je v kolesarstvu, no v resnici je bolje kot lanski prvi množični padec, ki se je zgodil zunaj meje treh kilometrov in sem izgubil kar nekaj časa. Nihče si ne želi takih nesreč, a se dogajajo."

Na tleh tudi kolesarji Ineosa
Padec so zakuhali člani ekipe Ineos Grenadiers. Prvi je bil na tleh Dani Martinez, za katerega sicer ni bilo jasno, kako resne so poškodbe. Na tleh je pristal tudi osmoljenec kronometra Filippo Ganna, medtem pa sta se Geraint Thomas in Roglič za las izognila padcu.

Padcu se ni mogel izogniti niti štirikratni zmagovalec Chris Froome, ki je v cilj prikolesaril s strganim dresom.

Sorodna novica V sprintu Jakobsen za las pred van Aertom, ki je prevzel skupno vodstvo
Roglič se je v nervozni 2. etapi Toura izognil padcu